HAARP ukinut ali… U Međimurju tri misteriozne pojave u tjedan dana! “Dust Devil”, dva sunca i najnovije, rupa u oblacima

HAARP je ukinut 2013. godine – kako i zašto onda nastaju identične rupe u oblacima u Zagrebu i Međimurju?

Zadnjih tjedan dana u Međimurju su dokumentirana tri misteriozna fenomena koja se mogu tumačiti na različite načine. Prvo je snimljen neobični vrtlog u blizini Čakovca takozvani “Dust Devil” koji su meteorolozi pokušali objasniti s naučne strane.

Zatim su u Murskom Središću snimljena dva sunca,

a naposlijetku isto iznad Murskog Središća velika rupa u oblacima gotovo identična onoj snimljenoj iznad Zagreba.

Bar dvije od ove tri pojave mogle bi se objasniti teorijom zavjere HAARP programa, no kako se tvrdi on je ukinut 2013. godine. Ipak evo nešto više o tom programu.

HAARP antenski sustav je program aktivnog auroralnog istraživanja visoke frekvencije (skraćeno HAARP) i predstavlja projekt istraživanja s ciljem razumijevanja, stimuliranja i kontrole procesa u ionosferi koja je dio zemljine atmosfere na visini od 50 do 80 kilometara i koji sadrži veliku količinu iona nastalih djelovanjem sunčevog vjetra i ima veliki utjecaj na prostiranje elektromagnetskih valova.

Osim što ima utjecaja na okoliš i mentalnu svijest, HAARP antenski sustav utječe i na klimu i klimatske promjene.

Nešto s više podataka o tome možete pročitati na Wikipediji: https://hr.wikipedia.org/wiki/HAARP gdje stoji i to da je projekt ukinut 20013. godine zbog nedostataka sredstava.

Postavlja se pitanje tko je odgovoran za sve ovo što se događa oko nas?

Neki smatraju da je čovjek jedini krivac. Čovjek koji je izmislio HAARP program, čovjek koji je dozvolio da se ovaj program testira na različitim mjestima planeta Zemlje, čovjek koji je dozvolio da se ovaj program testira i na našim prostorima!

Informaciju da se HAARP sistem u Hrvatskoj navodno nalazi u šumi u vlasništvu Hrvatskih šuma u blizini Petrove gore i Karlovca pobija Faktograf u članku Ponovo kruži stara teorija zavjere o HAARP-u (https://faktograf.hr/2021/01/13/ponovo-kruzi-stara-teorija-zavjere-o-haarp-u/ )

Ipak da vidimo što to antene rade prema onome što stoji u teoriji zavjere

Pa rade vrlo jednostavnu stvar – šalju visokofrekventne valove u gornje djelove zemljine atmosfere, posebno u ionosferu. I tu sad nastaje problem budući da se tim činom, osim istraživanja širenja radiovalova, mogućnosti komunikacije i navigacije preko ionosfere mogu vršiti i manipulacije u nižim slojevima atmosfere, a time remetiti prirodne klimatske sustave u području koje se odabere za poseban tretman vezan uz političke i vojne svrhe. Konkretno bi to značilo da visokofrekventni elektromagnetni valovi iz HAARP-ovih antena, kad ih se upućuje prema jonosferi kao koncentriranu “zraku” doslovce pomiču, podižu taj zemljin zaštitni omotač u veće visine, pri čemu atmosfera ispod bude kao vakuumom usisana također u više slojeve, što opet znači da bude poremećena ravnoteža uključujući i onu elekromagnetsku. A to je situacija u kakvoj se onda može manipulirati atmosferskim prilikama, budući da se u povratnom udaru tako nagomilane snažne energije u jonosferi ciljano prema određenim tačkama (područjima) na površini Zemlje ili mora, stvaraju uvjeti za nastanak megaoluja, razornih vjetrova, kiša i u žešćim varijantama čak i potresa.

Što got bilo u pitanju, ostaje činjenica da je Međimurje zadnjih dana najmisterioznije mjesto na svijetu.

(R. Tomanić: foto: Nikola Hranilović, Dražen Srpak, Rajko Tomanić, portal HOP)