Građanin dragovoljno predao poluautomatsku pušku

Građani koji dragovoljno predaju nelegalno oružje, streljivo i druga minsko eksplozivna sredstva, neće snositi nikakve prekršajne i kaznene sankcije, dok dragovoljna predaja nije vremenski ograničena

U četvrtak, 16. prosinca 2021. godine u Murskom Središću, tijekom provođenja operativne akcije „Mir i dobro“ građanin koji je želio ostati anoniman policijskim službenicima predao je poluautomatsku pušku „Crvena Zastava“.

Predano oružje do uništenja pohranjeno je u skladištu Policijske uprave međimurske.

I nadalje pozivamo gađane, ukoliko u svojim domovima posjeduju bilo kakva eksplozivna sredstva ili oružje, a posebice zabranjena pirotehnička sredstva (petarde i redenike), da ih mogu dragovoljno i bez sankcija, predati pozivom na broj telefona 192. Na mjesto događaja uputit će se posebno osposobljeni policijski službenici koji će preuzeti takva sredstva, uz zajamčenu anonimnost i diskreciju.

Građani koji dragovoljno predaju nelegalno oružje, streljivo i druga minsko eksplozivna sredstva, neće snositi nikakve prekršajne i kaznene sankcije, dok dragovoljna predaja nije vremenski ograničena.
(tekst i foto: PU međimurska)