GOTOVO SVAKODNEVNE ŠKOLSKE EKSKURZIJE U MURSKO SREDIŠĆE

Bliži se kraj još jedne školske godine, a to je vrijeme kada učenici iz osnovnih škola odlaze na ekskurzije kako bi bolje upoznali pojedine krajeve Međimurja ili drugih dijelova Hrvatske. Jedna od čestih „meta“ je i Mursko Središće, grad na obali Mure koji ima bogatu turističku ponudu u kojoj se svakako izdvaja prekrasna šetnica i lučica koje se nalaze u samom centru grada. Tu je i „rudarsko-murska staza“ koja vodi od muzeja rudarstva do skele na Fusku i još mnogo toga što je posjetiteljima iznimno zanimljivo, uz naravno neizbježni Beach bar Trsku koji pruža osvježenje i odmor nakon duge šetnje.

U ovo doba skoro svakodnevno Mursko Središće posjeti nekoliko autobusa sa školskom djecom koja zaista uživaju u obilasku najsjevernijeg hrvatskog grada, a naša kamera zabilježila je u petak veliku grupu učenika koja je stigla iz Hodošana.

Terase gradskih kafića također su bile pune osnovnoškolaca iz čitave Hrvatske koji su sudjelovali na državnom prvenstvu iz engleskog jezika koje se održavalo u OŠ Mursko Središće, a jednu skupinu snimili smo na terasi caffe bara ART.

(tekst i foto R. Tomanić)

02