FRANCUSKI I VINO & VINSKA KARANTENA

Dani spektakla #ostani doma, koji se prelijao u blaže agregatno stanje #ostanimo odgovorni, iznjedrili su različite projekte i ljude. Iz mnoštva vrlo tendenciozno izdvajam Mariju Vukelić i Sinišu Lasana.

Nama naklonjenijima vinu suženi izbor je najlogičniji, g Božinović i ostatak svijeta imati će, moguće, neke druge kandidate. Svi su dobri, moji ipak najbolji! Na krilima takve objektivnosti:—))), na sva usta hvalim silan broj popodneva uz ekrane u kojima smo učili, zabavljali se, širili znanja, uklanjali zablude.

Dok je Siniša plijenio neposrednošću, jednostavnošću i baznim informacijama i istinama o vinu i vinarijama, Marija je na sve slično dodala damski šarm besplatnog tečaja vinskoga francuskog jezika, usuđujem se reči još sažetije, fokusiranije, doista naj naj najosnovnije. Oba vrlo razumljivi, izvrsnog znanja, nenametljivi i za HR relacije gotovo nevjerojatni u elementu BESPLATNI.

Najmanje što im dugujemo je zahvalnost ili prilika za prvi angažman u svojim sredinama ili nacionalnoj razini. Sve realizirano s lakoćom se može naći na kanalu YouTube pod nazivom Marija i vino i tri točkice… odnosno Vinska karantena Siniša Lasan.

Ivan Goričanec

Foto: Julio Frangen i arhiva Siniša Lasan