FOTO&VIDEO Košarkaši Rudara dobili nove table i obruče na vanjskom igralištu

Vrijedni su prošlog tjedna bili članovi košarkaškog kluba Rudar. Oni su organizirali radnu akciju na kojoj su promijenili dotrajale table i obruče na vanjskom košarkaškom igralištu uz dvoranu.

Nove obruče i table klubu je donirao grad Mursko Središće, a radovi su trajali cijeli dan. Krenulo se u 9 sati ujutro, a završilo se oko 8 sati navečer. Bilo je tu mnogo posla, jer prvo je trebalo skinuti stare obruče i table, nakon čega se krenulo na brušenje hrđavih djelova s konstrukcije koševa. Tu je bilo puno posla, a detaljno je obje konstrukcije očistio Tvrtko Balaž. Nakon toga krenulo se u bojanje konstrukcija, a taj dio posla odradili su Ivan Božić (stariji) i Jura Soldat.

Za to je vrijeme voditelj projekta, Josip Cilar-Cipi uz pomoć Đure Varšića, Branka Žižeka i Zorka Šušteršića brusio nove table kako bi savršeno sjele u okvir s kojim su kasnije bile montirane natrag na konstrukciju koša.

Da nitko od prisutnih ne bi bio gladan pobrinuo se Mladen Tkalec-Stivi koji je prvo pripremio doručak, a nakon toga i odlični grah. U pripremi namirnica pomagali su mu Branko Damjanović i Alen Galović-Špiro. Stanko Tuksar brinuo se da nitko ne bude žedan. Predsjednik kluba Ivan Božić prema potrebi je odlazio u nabavu. Sve je bilo odlično organizirano.

Kada se krenulo s podizanjem tabli na konstrukciju, tu su gore navedenima na radovima u pomoć uskočili i Saša Srnec, Nino Šušteršić, Vanja Vršić, Vedran Lukša i Jan Rošić Novak.

Radnu akciju je posjetio i jedan od osnivača kluba, te bivši igrač i trener Mirko Grča, kao i vlasnik Muraken Gym-a, Dinko Šarić. Posljednji je u kontrolu stigao i trener Saša Repalust koji se još uvijek oporavlja od operacije Ahilove tetive. Da ova akcija mijenjanja koševa bude zabilježena videom i slikom, pobrinuo se Teo Cilar.

VIDEO:

Nakon završetka posla, prisutni su se nastavili družiti i dogovorili su dvije nove akcije. Jedna će opet biti radna na kojoj će se bojati stupovi reflektora, a druga je turnir u 3 na 3 košarci gdje će sudjelovati svi sudionici ove radne akcije.

Valja spomenuti kako su nove table puno kvalitetnije od starih dotrajalih koje su između ostalog i previše vibrirale. Zato su nove pet milimetara deblje, a onih vibracija i lošeg zvuka nakon što lopta udari o tablu, konačno više nema!

Teo Cilar