Fotografija kao strastveni hobi gradonačelnika Srpaka

Gradonačelnik Grada Mursko Središće Dražen Srpak ima jedan strastveni hobi, a to je fotografija. Svi njegovi prijatelji na društvenim mrežama to dobro znaju jer ih svaki dan “iznenadi” nekom svojom ili povijesnom fotografijom grada. U posljednje vrijeme vrlo aktivno skuplja stare fotografije Murskog Središća, te je stvorio veliku i vrijednu kolekciju.

Također gotovo svakodnevno u svojim šetnjama rubnim dijelovima grada, prekrasnom prirodom, nešto snimi I to objavi na svom profilu. O svemu tome razgovarali smo s njim, a on je rekao:

“Veseli me to. Volim podijeliti s prijateljima ono u čemu uživam. Naša prekrasna priroda u zaštićenom krajoliku rijeke Mure me ushićuje, a tu je i djetinjstvo koje smo proveli uz Muru.

Isto tako slike međimurske prirode su dokaz da je Međimurje Horvatski cvjetnjak, a međimurski bregi raj za dušu i tijelo.

Također to je važno mladima da nauče povijest, a starima da osvježe pamćenje, objaviti stare slike i razglednice jer je to naša zajednička povijest.

Uz to valja zabilježiti i radove i događaje u našem gradu, a kad imaš slike od toga one tek za deset godina postaju vrijedne, a kamoli tek za trideset i više.

Kad to radiš na slikama ostaju i ljudi iz tog vremena, a nakon proteka vremena i njihova odlaska s ovog svijeta lakše ih se prisjećamo i čuvamo uspomene na njih.”

(R. Tomanić, foto: Dražen Srpak, arhiva)

Uprilogu donosimo samo mali dio fotografske arhive Dražena Srpaka.