FOTOGALERIJA Tik uz jednu mursku mrtvicu, nalazi se najveće ilegalno odlagalište svih vrsta otpada na području Međimurske županije!

Trenutnačno se pokraj te murske mrtvice a koja se jednim svojem dijelom proteže uz sam bok Županijske ceste ŽC 2003, nalazi najveće međimursko ilegalno odlagalište otpada.

Inače, moram napomenuti da se to područje nalazi i unutar granica samog Regionalnog parka Mura-Drava, na području Međimurske županije.

To ilegalno odlagalište otpada do neki dan protezalo se u dužini od tristotinjak metara, a tendencija rasta povećava se iz dana u dan.

Odbačenog otpada ima na desetke kamiona a ako ne i više. Svakim novim danom brojni mještani okolnih naselja bez ikakve grižnje savjesti i sramote, i dalje nesmetano dovoze otpad.

Osim raznih životinjskih strvina koje su udomačile brojne kolonije štakora, nema tu čega nema!

Ovo je prava “ekološka bomba“ unutar samog Regionalnog parka Mura-Drava, na području Međimurske županije, i nikom ništa?

S obzirom da svako malo otkrivam nove ilegalne deponije otpada diljem Međimurske županije te pogotovo unutar Regionalnog parka Mura-Drava, očito da je među ostalim i taj naš sustav za organizirano zbrinjavanje svih vrsta otpada na ovoj dosadašnjoj razini krivo postavljen!

Na tim “našim“ divljim odlagalištima među ostalim odbačene su nevjerovatne količine ispravne čak i nenošene garderobe svih uzrasta i veličina. Tako da na tim mjestima gdje ne bi smjele biti, prepuštene dugotrajnim raspadanjem zagađuju vodu te naš okoliš! Tko je tu sve zakazao?

Neznam da li vam je poznato koliko danas ima siromašnih osoba (ne svojom krivnjom), pogotovo onih mlađih diljem planete Zemlje. Samo u jednom dijelu Afrike (država Burundi) puno njih ima samo jedne potrgane hlače i jednu majicu a nemaju ni cipele. To im je praktično sva pokretna i nepokretna imovina!

U ovoj foto galeriji, uz minimum od 49 odabranih fotografija, pokušavam svima vama zorno “dočarati“ tih tristotinjak dužnih metara ljudskog dna u 2023. godini, unutar samog Regionalnog parka Mura-Drava, na području Međimurske županije?

Tekst, foto: Josip Horvat Majzek