FOTOGALERIJA: Na Icojovoj grabi održano natjecanje “Leskov ščop 2022”- pobjednik Denis Bogdan- Čarli

U prekrasnom prirodnom ambijentu „Icojove grabe“ u Murskom Središću uz stalnu pratnju labudova, te divnim bojama cvjetova lopoča, nakon godinu dana pauze izazvane pandemijom COVID-19 održano je četvrto druženje i natjecanje pod nazivom „Leskov ščop 2022.“


Ponovno druženje inicirali su osnivači ovog prijateljskog i razbibrigom prožetog natjecanja Damir Jurinić -Pek, Miodrag Novinić- Mimi, Zlatko Rajf i drugi. Svi natjecatelji imali su iste uvjete lovili su pripremljenim štapovima od „leske“ s običnim „štuplinima“ , a i mamce i hranu pripremio je organizator.

Normalno da su se druženju odazvali svi tradicionalni sudionici pojačani mlađim snagama, no nažalost s njima više nije bio jedan od osnivača i stalnih natjecatelja Stjepan Mađarić- Štejf koji nas je prerano napustio te mu je od njegovih prijatelja ovom prilikom minutom šutnje odana počast te prisjećanje na prelijepe zajedničke trenutke.
I ovog puta za sve natjecatelje bili su priređeni gastronomski specijaliteti kao npr. sir turuš,salama špekerica, špek hamburger i drugi dok se za glavno jelo i izvrstan bograč pobrinuo Zlatko Rajf, koji je još jednom zadivio svoje prijatelje svojim kulinarskim umijećem. Na samo natjecanje uključili su se Damir Jurinić, Miodrag Novinić, Milan Oletić, Joža Čančar, Mladen Vuri, Anđelko Kos, Zoran Bogdan, Denis Bogdan, Ivan Špiranec, Danijel Špiranec te Josip Grof . Moralna potpora natjecateljima bili su Zlatko Rajf, Branko Žganec, Žarko Vuglač, Marijan Majhen, Zlatko Rihtarec i Ivan Perčić.


Na znak Damira Jurinića svi su krenuli u trosatnu borbu za što bolji ulov . Normalno da je tijekom ovog zanimljivog i napetog natjecanja bila potrebna i okrjepa što se tiče tekućih pitanja, ali i za to se organizator pobrinuo, a posebna zahvala organizatora ide OPG-u Tigeli koji se pobrinuo da nitko ne bude žedan. Iako je ovo natjecanje prijateljskog karaktera ono ne bi imalo svoju dodatnu draž da se ipak na kraju ne znaju najbolji tog dana na Icojovoj grabi.
Moramo reći da je borba bila poštena, da nije bilo „posuđivanja“ ribica te da su svi svojski potrudili da na kraju imaju što više ribica u svojim kantama, a treba reći da su se sve one kvalitetnije puštale natrag u „grabu“.
Pobjednik natjecanja „Leskov ščop 2022.“ postao je Denis Bogdan- Čarli koji je imao najveći ulov i kojem je pripao prijelazni drveni pehar kao i i pehar za prvo mjesto.


Drugo mjesto pripalo je Miodragu Noviniću- Mimiju, ujedno i autoru nagrada koje su se dijelile.


Treća nagrada je također otišla u familiju Bogdan , i to Zoranu ocu pobjednika Denisa.


Svi ostali natjecatelji također su pokazali zavidno umijeće u lovu ribe na „leskov ščop i štuplin“ te svima idu velike čestitke za pokazano znanje.

(tekst i foto: zr)