FOTOGALERIJA Jesenski izlet dječjeg vrtića “Maslačak” kod najsjevernije točke u Hrvatskoj

U subotu, 8. listopada, ispred Mlinarske kuće u Žabniku, vrtićarci, roditelji i odgojitelji dječjeg vrtića “Maslačak”, krenuli su putevima svetomartinske Mure koja je dio “Eko poučno pješačko turističke staze Sv. Martin” i centra “Med dvemi vodami”.

Prvu postaju kod Skelarske kuće, iskoristili smo za okrijepu čajem, kavom, kakaom i ostalim tekućim pitanjima. Nije nedostajalo ni sendviča, kolača, grickalica… siti smo krenuli dalje putevima poučne staze. Sljedeća postaja bila je kod Ergele međimurskog konja. Dočekala su nas tri autohtona konja, te jabuke i suha trava kojima su ih djeca hranila.

Veliki interes kod djece probudila je promatračnica za ptice. Djeca su zajedno s roditeljima obišla promatračnicu s koje se pružao pogled na tok stare Mure s labudima i lopočima.

Završetak šetnje bio je kod Mlinarske kuće. Odgojitelji su pripremili stare narodne društvene i natjecateljske igre s jesenskim plodovima. Roditelji i djeca odazvala su se  izazovu s igrama u velikom broju.

Na kraju društvenih i natjecateljskih igara, roditelji i djeca imala su mogućnost vožnje s tradicijskom skelom po rijeci Muri, te su besplatno obišla mlin na Muri u suradnji s turističkom zajednicom Sveti Martin na Muri.

 

DV Maslačak