FOTOGALERIJA Čakovečke osnovne škole priredbama zaokružuju uspješnu školsku godinu

Približava se kraj školske godine, vrijeme kada škole završnim priredbama žele prezentirati dosege svojih učenika, te nagraditi one najuspješnije. Iznimka nisu ni čakovečke osnovne škole, čiji su učenici ove školske godine ostvarili zavidne rezultate na županijskim i državnim natjecanjima i smotrama.

Čak 225 učenica i učenika u aktualnoj školskoj godini sudjelovalo je na natjecanjima, a svi oni u svojim školama za te su uspjehe primili zaslužena priznanja i nagrade koje je Grad Čakovec „pojačao“ ulaznicama za Gradske bazene „Marija Ružić“.  Nagrade su primili i njihovi mentori, bez kojih ovi uspjesi ne bi bili mogući.

„Osnovnoškolski period jedno je od najljepših razdoblja u životu, vrijeme kad su djeca još uglavnom bezbrižna, ali i kad stječu znanje i navike za život. Važno je od malih nogu djecu poticati na učenje i kreativnost, a ovaj veliki  broj uspješnih učenika pokazuje da se u čakovečkim školama dobro radi“, rekla je, među ostalim, gradonačelnica Grada Čakovca Ljerka Cividini čestitajući uspješnim čakovečkim osnovnoškolcima. Zahvalila se i njihovim mentorima, ali i svima zaposlenima u čakovečkom osnovnoškolskom sustavu, naglasivši da ovi rezultati ne bi bili mogući da oni svojim radom ne motiviraju učenike na rad. Pritom se obratila učenicima: „Znajte da vam je svaki od učitelja dao i utkao dio sebe i svog života, svoja znanja i pokazao put kojim ići dalje. Svaki rastanak i svaki kraj početak je nečeg novog. Pred našim osmašima je upis u srednju školu i vjerojatno se svaki od vas vidi u željenoj školi. Želimo vam u tome svaku sreću, da ostanete veseli, revni u stjecanju novih znanja i da znate da uvijek možete računati na pomoć svojih učitelja“, poručila im je gradonačelnica.

Završne priredbe prilika su da djeca i mladi svojim učiteljima i roditeljima pokažu djelić onoga što su u prethodnoj školskog godini naučili i uvježbali. Ni održane priredbe u Kuršancu, Ivanovcu te I. i II. osnovnoj školi nisu iznimka. Centar za odgoj i obrazovanje završetak školske godine tradicionalno je obilježio organizacijom Županijske smotre učeničkih zadruga koja je održana u sklopu obilježavanja Dana Grada Čakovca, dok III. osnovna škola Čakovec završnu priredbu održava 14. lipnja u Centru za kulturu, kako ova škola u 2022. obilježava 50 godina rada.

Grad Čakovec