FOTO Suradnja DV Maslačak i PD Bundek: Mališani prošetali Lendavskim goricama do Vinariuma

Skupine Dječjeg vrtića „Maslačak“,  „Ježići“ iz M. Središća i „Suncokreti“ iz Peklenica sa svojim su vrtićkim tetama (Ines, Martinom i Kristinom) i roditeljima proveli početak vikenda, točnije petak popodne 26. 4. 2024.,  na svom popodnevnom planinarskom izletu. Vodili su ih vodiči (Sonja, Ivanka i Josip) iz PD Bundek s kojima odlično surađuju.

Prema vrhu su krenuli  planinarskom stazom Pot studenčekov, a spustili se dijelom Opekarskog pota. 30-ak je mališana sa svojim roditeljima i braćom veselo grabilo čas asfaltnim putem, čas livadom, drvenim stepenicama, a čas šumskim putem. Popeli su se i na vidikovac Vinarium, neki pješice, neki liftom i uživali u dalekim vidicima, ali ne zadugo jer je dosta puhalo. Najmlađi sudionici od svega par mjeseci svoj su prvi planinarski pohod iskusili iz dječjih kolica koja su na pojedinim dijelovima jače snage trebale dobro odguravati ili čak i nositi. Nakon kratke pauze kraj Vinariuma vodiči su svim mališanima podijelili diplome, a za nagradu i čokoladice i bombone. Mališani su vodičima poklonili uvezenu „knjižicu“ sa svojim crtežima s planinarenja.

Veselo druženje završilo je oko 19 sati kod Starog grada u Lendavi, a zatim su se svojim osobnim prijevozom svi sretno vratili doma. (SV)