FOTO: Kreativna „Sunčeka“ i „Pahuljice“

Djeca  Dječjih  vrtića“ Sunčeko“ iz Selnice  i „Pahuljice“ iz Murskog Središća ovih dana bila su veoma kreativna. Svaki važni datum obilježili su veselim i maštovitim aktivnostima.

Svjetski dan osoba s Down sindromom obilježili su nošenjem  različitih čarapa. Zašto? Osobe s Down sindromom ne mogu ih upariti pa su tim činom dali podršku osobama  sa sindromom kako bi se što bolje integrirali u društvo, jer svi smo različiti, a svaki od nas je poseban. Svaki od nas je jedinstven, ali SVI smo JEDNAKO VRIJEDNI!

Također, s velikom radošću iščekivali su proljeće pa su i aktivnosti bile osmišljene na tu temu. Djeca su recitirala proljetne recitacije, pjevali  prigodne pjesme te izrezivali i ukrašavali razne proljetne motive (tulipane, cvjetiće, pčelice, leptire …).

Svjetski dan voda obilježen je  istraživačkim aktivnostima. Mališani su postali pravi istraživači. Raznim pokusima ispitivali su što pluta, a što tone u vodi te promatrali nastanak nacrtane „magične slike“. Razgovorom došli smo do spoznaje da nam je voda potrebna svaki dan, odnosno do spoznaje da je ona spas i novi život za sve nas!

Odgojiteljice