FOTO Brodovi su otplovili iz izložbenog salona – zahvala Branka Srpaka

Četiri puna dana i večeri u Murskom Središću odvijao se jedinstven izložbeni događaj. Brodomaketar i naš sugrađanin Branko Srpak predstavljao je dvanaest maketa brodova, a svi koji su na izložbi bili mogli su prepoznati perfekciju i savršenu preciznost izrade, dojmljivo postignuće uma i ljudskih ruku te impresivnu količinu vremena ugrađenu u trupove, pramce, krme, palube, vesla, jedra, užad, koloture, sidra i zastave. Izložba je dodirnula stotine posjetitelja, a na poseban način i autora koji se svojem gradu i publici osobno zahvaljuje ovim riječima:

 ZAHVALA

Dragi moji sugrađani, prijatelji, članovi uže i šire obitelji, čelnici i djelatnici grada Mursko Središće. Svi vi bili ste dio moje prve samostalne izložbe pod nazivom „Moji brodovi” u vremenu od 29.6. do 2.7.2023. godine. Neizmjerno sam vam zahvalan na posjeti i dirljivim komentarima kojima ste opisivali moj rad na maketama brodova. Zahvaljujem i Gospodinu što mi je podario talent da ostvarim i uvedem brodsko-maketarsku arhitekturu u sferu umjetnosti. Listajući knjigu utisaka u koju ste upisali svoje dojmove, osjećaje i pregršt prekrasnih komentara, moje srce se punilo srećom i radošću što živim u sredini s tako divnim ljudima. Pet godina danonoćnog rada na maketama mojih brodova nagrađeno je vašim iskrenim divljenjem očitovanim pri razgledavanju eksponata, a upravo je vaše divljenje dovoljna i prevelika plaća za ono što sam stvorio. Bogu hvala na talentu i poticaju da ga ne čuvam samo za sebe već da ga podijelim s vama, jer – samo ono što se dijeli i daje postaje vrijedno i veliko. S iskrenim čuđenjem želim priznati da u 68 godina življenja nisam doživio toliku toplinu, toliko iskrenih pohvala i lijepih riječi. Uzdam se da će mi Bog dati zdravlja i blagoslov da ostvarim nove planove, možda i maketarska djela s povijesnim i arhitektonskim vrijednostima i njima obogatiti zajednicu. Čovjek sam s puno emocija, vjerujem da je Božji dar ako ih primaš i dijeliš s ljudima koji te okružuju.

Hvala na svekolikoj pomoći svima, a posebno gradonačelniku gosp. Draženu Srpaku, djelatnicima grada Mursko Središće te moderatoru moje izložbe gosp. Ivanu Goričancu na tehničkoj i ljudskoj pomoći.

Vaš sugrađanin Branko Srpak