Edukativnim predavanjem obilježeni Svjetski dan prevencije zlostavljanja djece i Međunarodni dan borbe protiv zlouporabe djece

Kontakt policajci Policijske postaje Prelog za učenike petih razreda Osnovne škole Goričan održali edukativno predavanje

Svjetski dan prevencije zlostavljanja djece obilježava se svake godine 19. studenog  u sinergiji s Međunarodnim danom borbe protiv zlouporabe djece koji se obilježava 20. studenog. Tim povodom kontakt policajci Policijske postaje Prelog, u ponedjeljak, 22. studenoga 2021. godine kod zgrade Osnovne škole Goričan koristeći vozilo Mobilnog preventivnog centra policije uspostavili su informativni punkt policije i za učenike petih razreda održali edukativno predavanje.

Kroz predavanje učenici su upoznati s problemima nasilja te sa zakonskim mogućnostima njegova sprječavanja i prijavljivanja. Intencija je da se kroz ovakav oblik edukacije prošire stečena znanja učenika te da ih se upozna sa svim oblicima nasilja, kako prepoznati nasilje i kako se zaštiti.

Kontakt policajci potom su učenicima prezentirali mogućnosti Mobilnog preventivnog centra policije, kojeg su učenici potom razgledati.

Na kraju predavanja učenicima su podijeljene reflektirajuće trakice financirane i nabavljene sredstvima Vijeća za prevenciju Međimurske županije.

Na inicijativu vijeća Europe iz 2015. godine, 18. studenog svake godine obilježava se Europski dan zaštite djece od seksualnog zlostavljanja i iskorištavanja, više možete pročitati OVDJE .

(tekst i foto: PU međimurska)