Ecija Ojdanić koja u subotu 15. travnja nastupa u Murskom Središću je SUPERWOMAN – odlična glumica i sjajna atletičarka

U najsjevernijem hrvatskom gradu Murskom Središću, po prvi put će se u CZK „Rudar“ predstaviti pokretačica i osnivačica Kazališta Moruzgva, priznata i poznata glumica Ecija Ojdanić, diplomirana glumica zagrebačke Akademije dramske umjetnosti, koja je u dosadašnjem radu ostvarila brojne kazališne, filmske i televizijske uloge.

Tom prilikom izvesti će predstavu “Čudo” u kojoj nastupa i Matija Šakornja. Najavu smo objavili u posebnom članku i možete je pročitati na ovom linku:

https://muralist.hr/kultura/czk-rudar-kazaliste-moruzgva-i-ecija-ojdanic-stizu-u-mursko-sredisce-ulaznice-u-prodaji/

No sada želimo pisati o njenoj drugoj djelatnosti i velikoj ljubavi, a to je trčanje. Ecija bez njega ne može pa trenira gotovo svakodnevno. Nastupa na svim utrkama koje joj njezin raspored dopušta te ne bira dužinu staze jer trči sve discipline koje začinjava maratonom. Pri tome postiže fantastične rezultate u svojoj kategoriji, a koliko je zbog toga sretna pogledajte u nekim njezinim objavama na društvenim mrežama koje smo izdvojili između mnogo, mnogo njih.

Ecija, dobro došla u grad rudara!

 

(R. Tomanić, foto: Instagram E.O.)

Nikad gori maraton, nikad bolji rezultat 🏃‍♀️🙌🏻!
Kišurina, u kombinaciji s jakim vjetrom.
Stvarno treba, osim fizičke, i puno mentalne snage za izdržati i nastaviti u zacrtanom tempu.
Moj plan je bio držati 4:50, 5:00, i pokušari istrčati ispod 3:30. Prvih 10 km bilo je obećavajuće l, onda sam greškom skrenula na cilj utrke 10 km. I tu izgubila 1,5 min. Tu se već srušio mit o 3:30. Onda najtežih 10 km. Vjetar u prsa i kiša. Vjetar mi je odnio kapu, toliko je jako puhalo.
Imala sam osjećaj da stojim na mjestu.
Ali kilometar po kilometar, udar po udar vjetra, i eto mene na cilju. PB, četvrta u kategoriji, i popravila sam svoje najbolje vrijeme za 2,5 minute!!!
PB, i maturalac s mojim Sljemenašima!
Savršen vikend!
Samo se sad treba baciti u ponedjeljak. A ja bih da svijet malo stane i divi se mom podvigu 😇.

Crno jaje u bijelom Maksimiru!
Ranojutarnje trčanje za najbolji mogući početak tjedna!

Kad se pauza u snimanju Iskoristi za trening po prirodi.

Samo sa stilskom frizurom!
@mrkomir_prvi_serija
#ribnik
#runaddict

Osmijeh na licu nakon odlično istrčanog maratona. Izgleda tako lako.
Za ovaj osmijeh trebalo je 6 mjeseci ozbiljnih priprema. Ali i dobro vitamiziranje. Za vrijeme pripreme. Ali i za vrijeme utrke.
Drmnula sam čak 2 magnezij direkta od @naturalwealthhr . I nogice su bile lake i zaštićene od nepoželjnih ozljeda.

Dan nije bio za neke rekorde, a to mi je i trener rekao. I razjario me prije utrke. Devet mjeseci se pripremam za ovaj maraton. I sad će mi ga pokvariti relativno visoka temperatura zraka, i velika vlaga u zraku.
E, nećeš majci!
Odlučila sam krenuti relativno jako, 5:10, 5:0. U prijevodu 5 minuta i deset sekundi za jedan kilometar.
I držala sam taj tempo cijelih 42 km!
Stalno sam si mantrala u glavi, “ide ti, i ići će!”.
I išlo je. Kilometar po kilometar, do najbolje istrčanog maratona u mojoj karijeri.
Mali rezultat za čovječanstvo, ogroman za mene!
Peta u kategoriji 45-49.
Jedva čekam zagaziti u pedesetu, pa da ubijam 50-55.
P.S: noć prije sam sanjala da sam istrčala maraton za 3:41. I bila sam jako sretna. Ovaj rezultat je bolje od sna!
PHOTO CREDIT: Dinko Bažulić i moj Čovik

Jutrošnja dužina od Kljaka, preko Umljanovića, Ružića, Gradca, Otavica, pa sve do Parčića i nazad. Nabasala sam na nekoliko stada ovaca, tu i tamo veselo su me pozdravili magarci, pa nekoliko stada krava, traktori su već svojim glasnim zvukovima kvarili zvukove ranog jutra, Meštrovićev mauzolej dostojanstveno promatra sve sa svog brda, gradio se jedan novi krov, vadili su se kumpiri, bale sijena su se kočoperile po poljima, jumbo plakat Good festa, nešto ljudi je pilo u kaficu jutarnju kavu… srce mi je puno. Moj kraj se ne da, i živi nekim svojim novim životom.

Slike od kraja prema početku ovog ludog vikenda.
Nikad teža utrka u životu, na plus 30, sparina, uzbrdica na uzbrdicu .. krenula sa naivno u punoj brzini, držala se dobro do 30-og kilometra, a onda, kad je došlo još jedno brdo, samo sam počela usporavati, završila utrku na 4:11. Sto je za mene najgori rezultat za maraton. Ali za Plitvice, sasvim ok. Ali bilo mi je toliko lijepo, da se vraćam dogodine. A s mojom ekipom iz @ak_sljeme , uvijek je zabava zagarantirana. A i s mojim dragim mužićem, koji je bio prava potpora i partner u zabavi.

Istrčati maraton i nije neko herojsko djelo. Ali istrčati Plitvički, E, to je pravo herojsko djelo.
Drž’ te fige da ne budem pali heroj 🙏🏻🤞🏻!

2 tjedna nakon Čakovečkog polumaratona, Jaskanski polumaraton. Nije bilo neko jutro, a i raspoloženje kod mene nije bilo bas bilo na visini. Cijela utrka bila je provjera kako se nosim s uzbrdicama, kao priprema za Plitvički maraton. I eto, rezultat kaže da se nosim odlično. Usponi 300 m nadmorske visine, na više od 7 km, zapravo, reklo bi se, polutrail…Nekako, ja kao Hajduk ovu sezonu, junačko srce i stalno u blizini najboljih.S tim, da ja pobjeđujem samu sebe, a ne Dinamo, Osijek i Rijeku.Hvala mom treneru #draganjanković na dobroj taktičkoj analizi staze, hvala mojoj ekipi iz @ak_sljeme na dizanju atmosfere prije, za vrijeme, i nakon utrke.I hvala @goran.grgic1 , koji je, u pratnji svoje zakonite supruge, fotkao i svoju kazališnu suprugu. Pa sam i ja, tako dobila par fotki s utrke.Da mi je netko prije pola godine rekao da ću ostvarivati ovakve rezultate, ja bih se nasmijala od srca. Ali eto, čuda se događaju.I sad mi nema druge, nego završiti sezonu s najvećim izazovom, a to je Plitvički maraton. Sad se više i ne čudim, i ne brinem. Samo trčim.
Eto ga, i službeni rezultati. Osma u kategoriji Žene 45 na državnom prvenstvu Hrvatske u polumaratonu.
Što starija, to bolja.
Što reći, nego vrijeme je na mojoj strani 💪🏻😜.
#loverunning
#runaddict
Uhvaćena, negdje na 30-om kilometru, na Bačvicama.
Osmijeh na licu sve govori.
Trčim za taj osjećaj.
Obećavam, ovo je zadnja fotka sa splitskog maratona.
Aaaaaaa, odavno se nisam natrcala ovako dobro, i ovako brzo!
Najbolja staza, najbolji navijači, u najboljem društvu #najjakijih!
4 godine starija, i 15 min brža!
Godine mi dobro čine !
Hvala, Janko, stvorio si čudovište!
@ak_sljeme
@splitmarathon