Dva gradonačelnika i dva Dražena u šetnji svojim gradom

Danas smo u šetnji sreli dva Dražena i dva gradonačelnika Grada Mursko Središće. Prvog, Dražena Bregleca i aktualnog, Dražena Srpaka.

Dražen Breglec prvi je gradonačelnik najsjevernijeg hrvatskog grada, a na tu funkciju izabran je 14. svibnja 1997. godine. Tijekom mandata odlazi na mjesto državnog tajnika u Zagreb gdje je ostao i danas živi u njemu. Nakon političke karijere posvetio se gospodarstvu i bio direktor značajnih hrvatskih tvrtki, a sada je uspješan poduzetnik.

Aktualni gradonačelnik i saborski zastupnik Dražen Srpak odrađuje svoj treći mandat. Za gradonačelnika je izabran 2013. godine. Na izborima 2017. osvojio je novi mandat već u prvom krugu, sa čak 62, 11 posto glasova. Svoj treći mandat na čelu Grada osvaja ponovno u prvom krugu izbora 2021. sa osvojenih 73,53 posto glasova, sedmim najboljim rezultatom izbora.

Dražen Breglec često posjećuje Mursko Središće, a s Draženom Srpakom je i osobni prijatelj. Uvijek je spreman pomoći svome gradu, a njegovi savjeti nisu na odmet Draženu Srpaku.

Tako su se danas, kao što smo već naveli, dva Dražena i dva gradonačelnika prošetali gradskim ulicama, možda evocirali neke uspomene, a svakako uživali u zajedničkom druženju.

(tekst i foto: R. Tomanić)