Društvo Međimuraca u Zagrebu najavilo je održavanje manifestacije “Urbanovo 2024.”

Terasa Oio Vivo & Wine bara u Vlaškoj ulici u Zagrebu okupila je brojne članove i prijatelje Društva Međimuraca u Zagrebu koji su imali priliku upoznati te kušati vina međimurskih vinara i zajedno poslati poziv – “Dolazim na Urbanovo”. Tom je prilikom predstavljena reprezentativna vinska karta Međimurskih vinara koju je predvodio g. Robert Horvat, predsjednik Udruge Hortus Croatiae.

Predsjednik Društva Međimuraca u Zagrebu, g. Matija Kikelj, prilikom okupljanja istaknuo je:   “Kao zajednica koja njeguje i promiče međimursku kulturu u srcu Hrvatske, mi u Društvu Međimuraca u Zagrebu ponosni smo što možemo podržati ovu manifestaciju. Pozivamo sve naše članove, prijatelje, kao i širu javnost da posjete Međimurje i sami dožive raznovrsnost i bogatstvo koje naša regija nudi.” – navodi gospodin Kikelj.

“Urbanovo nije samo festival vina; to je manifestacija koja Međimurje stavlja na vrh hrvatske turističke i kulturne karte. S bogatim programom koji počinje Međunarodnim ocjenjivanjem vina i kulminira Festivalom pušipela, Urbanovo nudi nešto za svakoga” istaknuo je Horvat.

Najavu manifestacije podržao je i Župan Međimurske Županije g. Matija Posavec te se pozivaju svi da posjete srce kontinentalnog turizma naše najrazvijenije županije. Posjetitelje u Međimurju očekuje gurmanski tjedan u restoranima koji sljubljuju lokalna jela s vrhunskim vinima, edukativne radionice o vinu, a manifestacija kulminira festivalom pušipela koji započinje u petak, 17. svibnja, u Domu kulture u Štrigovi i trajat će do nedjelje, 19. svibnja.

Društvo Međimuraca u Zagrebu nastavlja sa svojim aktivnostima okupljanja zagrebačkih Međimuraca i promocijom rodnoga kraja, od kojih je sljedeća na redu tradicionalna Međimurska večerja koja će održati 17. svibnja u Riverside Golf Terenima u Zagrebu.

TERCA ART