Drugašići OŠ Domašinec posjetili međimurske policajce

Nakon što je dragim gostima zaželio dobrodošlicu, policijski službenik Postaje prometne policije Čakovec Ivica Štampar, poveo ih je u obilazak zgrade Policijske uprave

Protekle srijede, 7. lipnja 30-tak učenika drugih razreda Osnovne škole Domašinec, u pratnji svojih učitelja, posjetilo je Policijsku upravu međimursku.

Nakon što je dragim gostima zaželio dobrodošlicu, policijski službenik Postaje prometne policije Čakovec Ivica Štampar, poveo ih je u obilazak zgrade Policijske uprave.

Na referadi osobnih dokumenta učenici su naučili čemu služe osobni dokumenti te su se upoznali procedurom njihove izrade. U sportskoj dvorani policijski instruktor, Miljenko Krušelj pripremio je nekoliko vježbi, koje su razigrani drugašići odradili s puno entuzijazma. Nakon kratke rekreacije, u dvorištu Policijske uprave, dočekao ih je policijski službenik Postaje prometne policije Čakovec, Bernard Kocijan koji im je predstavio opremu i službena vozila (motocikl). Objasnio im je čemu ona služi i kako se koristi u svakodnevnom radu. Ujedno, na zanimljiv način opisao im je kako izgleda jedan radni dan prometnog policajca.

Na kraju posjeta učenici i njihovi učitelji zahvalili su međimurskim plavcima na gostoprimstvu te su prihvatili njihov poziv na ponovni susret.

(tekst i foto: PU međimurska)