Na dobrotvornom kvizu u Starom Hrastu prikupljeno 5 tisuća kuna za borbu protiv raka

Međimurski (i regionalni) kvizaši u suradnji s Rotaract klub Međimurje u Starom Hrastu u Čakovcu su organizirali sad već tradicionalni dobrotvorni Pub Quiz posljednjeg dana mjeseca studenog.

30. studenog Stari Hrast je tako bio dom najboljih kvizaša sa sjevera Hrvatske, dobrotvora i onih koji vole dobar kviz, hranu i zabavu. Akcija u sklopu “Movembra” kao takva dolazi nam iz Australije i postoji od 2003. Muškarci puštaju brkove (a neki i bradu) čime se pokušava potaknuti svijest o problemima raka prostate i općenito o problemu raka i važnosti prevencije i kontrole.

“Već gotovo dvije godine u Čakovcu buja kvizaška scena, imamo velik broj ekipa, velik broj natjecatelja, a kako bolje se zabavit nego kad dodamo i jednu humanu, dobrotvornu notu. U preko 80 kvizova u dvije godine imali smo i dva dobrotvorna, ljudi se vole boriti za dobar cilj i još jednom smo pokazali da je edukacija najbolja prevencija” rekao nam je organizator pub kviza Krešimir Biškup.

Pedeset pitanja, dvadeset i pet ekipa, dva sata i puno smijeha, dobrih komentara i zabave ključ su još jedne odlične suradnje na kojoj je prikupljeno 5 000 kn za Županijsku ligu protiv raka Čakovec.

“Drago nam je da smo se po drugi puta uključili u ovu akciju. Bitno je educirati se, raditi na prevenciji, a kad se dobro zabavimo još je ljepše i lakše postići cilj” rekao je Luka Munđar, predsjednik Rotaracta Međimurje.

U samu akciju uz igrače i kvizaše uključio se i Stari Hrast donacijama za Ligu protiv raka, kao i ukusnim nagradama za prvoplasirane. Good Spirit i pivovara Međimurski Lepi Dečki bili su tu za hrabrost, kao i mnogi drugi partneri.

Dr.med. Hussein Saghir, predsjednik Županijske lige protiv raka na kraju kviza se zahvalio svim igračima, kvizašima i prisutnima: “Baš nam je drago što smo sudjelovali na ovom, već drugom i mogli bi reći i tradicionalnom kvizu znanja za jednu dobru svrhu. Naučili smo nešto novo, spomenuli važnost preventive i svakako se dobro zabavili i večeras. Hvala svim donatorima!”

Uz već standardne ekipe na kvizu nam se pridružila i ekipa Međimurske Županije, Hrvatske udruge medicinskih sestara, Županijske lige protiv raka Čakovec, Rotary kluba Međimurje. Slijedi nam nastava kvizaške jeseni i zime u Starom Hrastu. Vidimo se ponovo i sljedeće godine na dobrotvornom movembarskom kvizu, ali i na redovitim kvizevima četvrkom u Hrastu.

(Krešimir Biškup, fotografije: Ivan Šardi)