DIKA ŠTIK Radnici iznenadili šefa na njegov rođendan, uz domjenak plesalo se u tvrtki i po ulici!

Dika Štik d.o.o. tvrtka je iz Vratišinca koja se bavi štikanjem, štrikanjem i šivanjem. Na njezinom čelu nalaze se brat i sestra, Nikola Radiković i Danijela Hodić. Oni su treća generacija poznate međimurske tekstilne obitelji Radiković. Djed je bio jedan od osnivača Modeksa, dugogodišnji direktor ove nekad poznate i ponajbolje tvrtke u Međimurju i širom bivše države. S njim je radio i stjecao dragocjeno iskustvo njihov otac, sve dok sa suprugom nije pokrenuo privatni posao, naravno u jednom segmentu tekstilne proizvodnje, a to je bila izrada štika na razne odjevne predmete. Nakon što su rodirelji otišli u mirovinu nasljedila su ih njihova djeca Nikola i Danijela.

Tvrtka je poznata po uljudnom i čestitom ponašanju prema svojim radnicima, a ovi zato koriste posebne prilike kako bi im na tome zahvalili. Primjer toga je svakako proslava 40-tog rođendana šefa Nikole Radikovića.

Kako je lako prepoznati dobrog šefa, kad on ima rođendan, svaki pojedinačni njegov djelatnik pobrine se da to bude vrhunski odrađeno. Svaka djelatnica doprijenjela je današnjem slavlju, bilo čestitkom, kolačom, pićem, dekoracijom, živom glazbom i lijepim riječima.
Slavlje je počelo prije radnog vremena kad je došao Ivek s harmonikom. Svi djelatnici su se sakrili i zajedno dočekali slavljenika, koji je bio jako iznenađen svime što mu je bilo priređeno. Uz prigodan domjenak koji su priredile radnice, plesalo se u tvrtki i dvorištu, pa čak i do ceste.
Uglavnom bilo je jako veselo i ovo će pamtiti svi, naravno do druge prigode.

(R. Tomanić)