Dečki s Kvarnera opet uz reprezentaciju, ali i na koncertu u nedjelju

Dečki s Kvarnera su službena glazba hrvatske reprezentacije, pa će naše igrače podržati i u susretu protiv Belgije ovog vikenda. Svoj prvi nastup imali su upravo u Varaždinu protiv Kazahstana prije šest godina.

Glazba je sastavljena od 24 najbolja glazbenika iz četiri puhačka orkestra: Trsat – Rijeka, Lovran, Spinčići – Kastav i Fužine. Na gostovanja uvijek odlazi 16 glazbenika i harmonikaš. Dečki s Kvarnera vjerno prate Hrvatsku Davis Cup reprezentaciju pa su do sada bili podrška u Madridu (dva puta), Malagi, Torinu, Bologni, Splitu i Zagrebu, te na domaćem terenu u Rijeci, gdje su preklani pratili i naše djevojke u sklopu susreta Billie Jean King Cupa protiv Njemačke, te dečke protiv Austrije.

Kao podsjetnik na svoj prvi nastup i bodrenje reprezentacije Hrvatske, Dečki s Kvarnera će na glavnom gradskom trgu u Varaždinu održati promenadni koncert pod nazivom “Pozdrav Dečki s Kvarnera Varaždinu”. Koncert će se održati u nedjelju 4. veljače s početkom u 11 sati.

Voditelj orkestra je novinar HRT Radio Rijeke Vladimir Jurić, a umjetnički voditelji dva vrsna trubača, Alen Pleše iz Fužina i Igor Lesica iz Kastva, uz nezaobilaznog vrsnog tubista Ivana Dorčića zaduženog za notne zapise. Glazba svira sve velike hitove prilagođene puhačkom orkestru, a ovisno gdje nastupa dodaje i lokalne hitove. Kad je najteže na terenu našim reprezentativcima, Dečki s Kvarnera ih dižu arijom iz opere Nikola Šubić Zrinski “U boj u boj…” Vidimo se!

Hrvatski teniski savez