Dan očeva obilježen u Dječjem vrtiću Maslačak Mursko Središće

19. ožujak je poseban dan za sve očeve u Hrvatskoj. Taj dan se slavi očinstvo i utjecaj očeva u društvu.
“Kad je tata tu, sve je juhuhu….” Izuzetno je važno da očevi razumiju koliku razliku u životu čine njihova prisutnost i uključenost.

U mjesecu ožujku odgajateljice Dječjeg vrtića Maslačak osmišljavale su zajedno s djecom raznolike aktivnosti kako bi uključile očeve u odgojno – obrazovni rad skupina.

Uključenost očeva doprinosi boljim obrazovnim postignućima djece , taj utjecaj zadržava se do rane mladosti. Kad izražavaju zanimanje za aktivnosti u vrtiću  upoznati su s problemima i postignućima djece.  Potiču, ohrabruju i osnažuju dijete te rado surađuju u aktivnostima odgojnih skupina.

Djeca su u odgojnim skupinama razgovarala o ulozi oca u obitelji, kako vole provoditi vrijeme s ocem i u čemu je njihov tata najbolji!  Zajedno s odgojiteljicama izradila su čestitke i poklone za tate.
Odgajateljice jasličkih skupina organizirale su natjecateljske igre s očevima, dok su u vrtićkim skupinama djeca s očevima izrađivala čeke kao dio projekta,  sudjelovala u kvizu znanja te zajedno s djecom upoznala Montessori materijal, šetala po gradskoj šetnici ili pak uređivala s očevima vrtićko dvorište kako bi boravak u vrtiću bio što ljepši i ugodniji.

Odgajateljice Dječjeg vrtića Maslačak Mursko Središće