Code Club Mursko Središće proslavio prvu godinu rada u STEMI radionicama za mlade

Code Club Mursko Središće proslavio je prvi rođendan u radu STEMI radionica za mlade. Osnovan u sklopu projekta Hrvatska stvara i u suradnji sa Hrvatskom zajednicom tehničke kulture Međimurske zajednice,  a podupire ga Grad Mursko Središće i Radioklub Međimurje u 2019. godini je obilježio prvu godinu rada s učenicima osnovne škole od 1. – 8. razreda.

Code Club je svjetska mreža besplatnih volonterskih klubova programiranja za djecu. Djeca, uz pomoć, volontera/edukatora prolaze kroz kurikulum pripremljenih projekata iz  radionica programiranja, Arduino, HTML i CSS i Python, Raspberry Pi, stvaranjem igara, animacija i web stranica, robotike, 3D modeliranja robota STEMI HEXAPOD, mbot-a, microbita.

BBC micro: bit  STEM revolucija ProMikro projekt cilj je uvođenje digitalne pismenosti u različite izvannastavne aktivnosti uporabom mikroračunala. BBC micro:bit je uzbudljiva nova tehnologija koju su razvili BBC, Microsoft i drugi partneri upravo s ciljem masovne uključenosti učenika, ne samo u STEM području. Radi se o tehnologiji izrazito malih ulaznih barijera za koju je već razvijen bogati edukacijski sadržaj. Code Club je namijenjen djeci od 7 do 13 godina. Naš cilj je nadahnuti djecu da kroz učenje stvaraju i dijele svoje ideje.

Volonteri Code Cluba su Jelena Tuksar i Leon Vlašić.

Radionice se održavaju četvrtkom u prostorijama Radiokluba Međimurje u Centru za kulturu Rudar, Trg bana Josipa Jelačića 10. u vremenu od 18-20 sati.

Svi zainteresirani mogu se javiti voditeljici Code Cluba Mursko Središće Jeleni Tuksar na mail: jelena.tuksar@gmail.com ili mob: 0981867171.

(Jelena Tuksar, foto: JT)