ČIJI JE BIO NAJBOLJI? SKUHANO 2 TISUĆE LITARA I POJEDENO 4 TISUĆE PORCIJA BOGRAČA!

Kuhari iz Slovenije, Mađarske i Hrvatske raspoređeni u 88 ekipa kuhali su u subotu na jednom od najvećih europskih festivala takve vrste u Lendavi koja je postala svjetska prijestolnica bograča. Pripremili su oni 2.000 litara ovog specijaliteta, a pojelo se više od 4.000 porcija.

Ova gastronomska manifestacija natjecateljskog je karaktera pa se svake godine proglašavaju pobjednici.  Njima je to izuzetna čast jer biti među prvima u ovakvoj konkurenciji znači da spadaš u sam europski vrh.  Inače baš svi kuhari pa možda i mnogi od vas koji ovo čitate, tvrde da su najbolji, a njihov bograč najukusniji. No kako svi ne mogu pobijediti, stručni žiri je imao vrlo težak posao pa je nakon vijećanja donio slijedeću odluku.

Najbolji bograč ove godine skuhala je ekipa Poklicne gasilske enote Lendava (vatrogasci). Drugo mjesto pripalo je ekipi Virs, a treće je osvojila ekipa Reflex servis d.o.o. Takmičenje je trajalo cijeli dan i okupilo nekoliko tisuća posjetitelja iz više država koji su zaista uživali u ovakvom ambijentu, a među njima je bila i naša novinarka Martina Šoltić čije fotografije donosimo u galeriji.

(rt, foto Martina Šoltić)