Čarobne ruke Dragutina Vrtarića-Vrteka iz Peklenice staru bačvu za vino pretvorile u prekrasnu ležaljku

Dragutin Vrtarić iz Peklenice, prijateljima znan i kao Vrtek, izgradio je u Cvjetnoj ulici  lijepu kuću s još ljepšom okućnicom. Sve je to napravio sam jer je po struci građevinar, a svaki slobodan trenutak koristi da svoj dom  poboljša i još bolje uredi. Bavi se također unikatnim izradama raznih ukrasnih predmeta što se vidi u njegovoj kući i dvorištu.

Posljednje što je napravio sa svojim čarobnim i vrijednim rukama je drvena ležaljka za odmor. Zanimljivo je, da ju je izradio iz stare bačve za vino, a ležaljka ima na svom prednjem dijelu male drvene kotače, pa se vrlo lako premješta s jednog na drugo mjesto. Malo smo pretražili po internetu cijene za ovakve ležaljke i iako su industrijske proizvodnje koja se ne može mjeriti s ovim ručnim radom, one iznose minimalno 1.000 kuna. No Vrtek nešto takvo ne izrađuje za prodaju, nego za sebe i svoje zadovoljstvo.

Ima on još puno planova za uređenje svoje kuće i dvorišta, a stvari koje će izraditi opet će biti unikati, neobični, zanimljivi i lijepi, uostalom kao i sve što je do sada sam izradio, a ideje mu očito ne nedostaju.

(R. Tomanić, foto A. Jurak)