Bundeki planinarili svetoivanjskim brežuljcima

U organizaciji PD Izvor iz Kalinja  (kraj Svetoga Ivana Zeline) Bundeki su u nedjelju 23. 6. 2024. sudjelovali na njihovom tradicionalnom 14. Svetoivanjskom pohodu na kojem se okupilo 120-ak planinara iz okolnih društava.

Na startu kod ŠRC-a  domaćini su pripremili pravu gozbu sa slatko-slanim poslasticama, a nakon pozdravnih riječi predsjednika Danijela Špinderka svi su zajedno krenuli u planinarsku avanturu od 6, 8 ili 16 km (prema vlastitom izboru) po okolnim brežuljcima i tako obišli Zelingrad, Planinarski dom Kladeščica  da bi na kraju završili u PD Izvor Kalinje.

Polusunčano vrijeme, s laganim vjetrom bilo je gotovo idealno za hodanje čas  po šumskim predjelima, čas po livadama i mini vikend naseljima koje nude predivne vidike. Umjerenim tempom nakon 6 sati hodanja svi su se pohodnici okupili kod PD Izvor u Kalinju gdje su domaćini svim društvima uručili zahvalnice. Pripremili su odličan grah, a uz živu glazbu druženje je prebrzo prošlo. Blago umornih, ali prezadovoljnih 30-ak Bundeka u kasno se popodne vratilo u Međimurje.

 (SV)

(foto: PD Bundek, Cipelcug)