BROJ NOĆENJA U MEĐIMURSKOM TURIZMU POVEĆAN U 2016. ČAK ZA 12%

U proteklih nekoliko godina, Međimurje je postalo jedna od nezaobilaznih turističkih destinacija, te izgradilo prepoznatljiv identitet kao destinacija izleta, kratkih putovanja, odmora i poslom motiviranog boravka. Tome u prilog svakako govore najnovije brojke, koje pokazuju kako je najsjevernija hrvatska županija u 2016. godini zabilježila porast broja noćenja od čak 12 posto, a što iznosi sveukupno 144.300 noćenja u 12 mjeseci, čime je na kontinentu uz bok apsolutno najuspješnijim Plitvičkim jezerima. Međimurska županija svoj turistički kapacitet neprestano širi, pa kontinuiranu tendenciju rastu bilježi posebice u dolasku stranih gostiju, iz susjednih zemalja Austrije, Mađarske i Slovenije, što pogoduje lokalnom gospodarstvu, ali i demonstrira rast u svim drugim segmentima.

Dobitnici županijske turističke potpore uživaju svjetski renome

 

Slijedom toga, kvaliteta lokalne enogastronomije i gostoljubivost međimurskih ljudi, prepoznata je i nagrađena nagradom EDEN – Europske destinacije izvrsnosti. Drugu po redu je u Hrvatsku 2015. donijelo gornje Međimurje, dok je 2007. Sveti Martin na Muri bio taj koji je zadovoljio sve kriterije zahtjevnog žirija, ali i gostiju. A Sveti Martin i dalje ostaje u centru turističke pozornosti, kako je ovih dana stiglo još jedno priznanje. Naime tamošnji Holiday Home Međimurski Ceker jedan je od tek nekoliko odabranih iz 205 zemalja svijeta, a jedini iz Hrvatske, koji je od strane gostiju svjetski poznatog portala booking.com dobio savršenu ocjenu 10, za smještaj i uslugu.

Međimurska županija prepoznala je turizam svog kraja kao jedan od ključnih čimbenika za rast i razvoj cjelokupne Županije te je na tom pragu počevši od 2011. uvela turističke potpore kojima potpomaže dobre turističke projekte. Tako je u proteklih 6 godina dodijeljeno tek nešto manje od  1,2 milijuna kuna s ciljem sufinanciranja 39 turistička projekta s područja Međimurske županije, među kojima je upravo i projekt Holiday Home Međimurski Ceker.

(Mateja Gošćiej, http://medjimurska-zupanija.hr/)