BACAJU SE PRED AUTO: Širi se opasan izazov među djecom! Škola uputila upozorenje roditeljima

Internet može biti izvor korisnih informacija i novih znanja, ali i opasno mjesto za one najmlađe. Svjedoci toga su i učitelji Osnovne škole Kajzerica u Zagrebu koji su na web stranici škole uputili ozbiljno upozorenje roditeljima djece. Naime,  u razgovoru s učenicima otkrili su kako postoji nova i vrlo opasna igra koja se širi među djecom. Uznemirujući izazov potekao je s TikToka kojeg pojedini učenici koriste. Objavu škole prenosimo u cijelosti:

“U razgovoru s učenicima došlo je do saznanja kako postoji nova igra koja se širi među učenicima. Ona se sastoji od izazova da učenik legne posred ceste sve dok se automobil ne primakne blizu, a onda se brzo moraju izmaknuti. Učenici su potvrdili da među njima postoje oni koji se tako igraju!

Čini se kako je opisani izazov potekao s društvene mreže Tik Tok koju pojedini učenici koriste i aktivni su na njoj. Molimo Vas da obratite pažnju na sadržaj koji je dostupan djeci, pogotovo kada su u pitanju opasne aktivnosti poput navedene.

Također, svakako bi trebalo ograničiti pristup društvenim mrežama i nadzirati njihove aktivnosti”, stoji u objavi OŠ Kajzerica.

Izvor: https://www.zagreb.info/

(Pavo Jazvić, foto: ilustracija)