7. Bundekovo predavanje: Život i smrt uz svetu rijeku – Patrikova indijska avantura u društvu Jasena Boke

Patrik Pintarić, poznati međimurski poduzetnik, veliki avanturist, planinar i pripravnik u HGSS-u, prošle je godine na dva tjedna otputovao u Indiju, ali ne sam, već kao član ekipe koju je vodio poznati hrvatski putopisac, novinar, književnik, dramaturg Jasen Boko. Budući da je Jasen svjetski putnik, „vječni nomad“ i vrhunski poznavatelj života u Indiji (autor je i knjige o putovanju od izvora do ušća Gangesa „Život i smrt na svetoj rijeci“), Patrik ga je pozvao kao svog gosta pa će zajedno predstaviti svoju turu i tako spojiti klasične ljepote Indije i život ulice, zemlje koja je različita od svega što smo upoznali.

Dva tjedna u Indiji, za koju je točnije reći da je stanje duha nego država ogromnih različitosti, promijenili su, tvrdi Patrik, njegovo iskustvo putovanja: „Vlastiti usponi i padovi natjerali su me iz svojih okriva i polako, ali sigurno, otvarali mi put prema dalekoj Indiji u kojoj sam, na neki neobičan, tajanstveni način, mogao gledati daleke horizonte i tako sve više upoznavati pravog sebe. “

Možda će ovo predavanje vama biti prvi posjet Indiji, ali postoji velika mogućnost da vam ne bude i posljednji. Mistični potkontinent Indija vas čeka! Dođite u utorak, 5. ožujka u 19 sati, u CZK „Rudar“ na fantastično putovanje! Čekaju vas Patrik i Jasen!!!

Sonja Vršić