6. POHOD NA MOHOKOS u organizaciji PK Extrem Čakovec: Cjelokupnu rutu od 26 km pješačilo 42 planinara!

Tradicionalni Pohod na Mohokos u organizaciji Planinarskog kluba Extrem iz Čakovca održan je u nedjelju 8. listopada 2023. godine. Šesto izdanje ovog rekreativnog pješačenja međimurskim stazama okupilo je osamdeset i jednog planinara. Druženje na otvorenom održano je pod krilaticom “Kak gore, tak i dole.” Pješačenje je krenulo u 8 sati na parkiralištu SRC Mladost u Čakovcu, gdje su sudionike pozdravile predsjednica i blagajnica Kluba Extrem, Roberta Radović i Silvija Špicar. Osim članova Extrema, Pohodu su nazočili planinari i članovi HPD Međimurje Čakovec, PD Bundek Mursko Središće, HPD MIV Varaždin, HPD Bilo Koprivnica te ostali zainteresirani poklonici planinarenja, rekreacije na otvorenom i očuvanja prirodne baštine Međimurja.Vodiči Pohoda bili su Silvija Špicar, Anđelko Borković i Đorđe Grković uz pomoć Vesne Levanić iz Vinice.

Do vrha Mohokos (344 m) pješačilo se stazom Međimurskog planinarskog puta, a na povratku šumskim stazama Pleškovca u smjeru Spomenika prirode Bedekovićeve grabe i lokacije održavanja Forestlanda. Cjelokupnu rutu od 26  km (Čakovec – Mohokos – Čakovec) prošlo je četrdeset i dvoje sudionika Pohoda. U 17 sati na cilju u Čakovcu za najupornije hodače organizirana je tombola s promotivnim #BeActive poklonima. Svi sudionici primili su na poklon i uspomenu drvenu medalju “6. Pohod na Mohokos”, promotivni poklon etui za naočale, bočicu izotoničnog napitka, a Klub Extrem osigurao je i zdravu okrjepu s domaćim kolačima i klipićima. Iako je pohod bio najavljen za 24. rujna, zbog nepovoljnih vremenskih uvjeta, održan je dva tjedna kasnije, što se pokazalo mudrom odlukom, jer su uvjeti 8. listopada bili idealni za dugotrajni boravak i rekreaciju na otvorenom.

6. Pohod na Mohokos bio je dio aktivnosti Europskog tjedna sporta s ciljem poticanja što većeg broja građana na redovitu tjelesnu aktivnost. Ministarstvo turizma i sporta kao nacionalni koordinator Europskog tjedna sporta pod motom #BeActive i ove je godine organizirao niz aktivnosti sa željom da potakne što veći broj građana na redovitu tjelesnu aktivnost, a unutar tih programa organiziran je i 6. Pohod na Mohokos. Potporu Pohodu dala je i međimurska tvrtka Hespo. Planinarski klub Extrem zahvaljuje svima na potpori i pomoći oko organizacije Pohoda, sudionicima na dolasku te najavljuje 7. Pohod na Mohokos u danima jeseni 2024. godine.

Planinarski klub EXTREM Čakovec