4 načina kako saznati tko vas je zvao s nepoznatog broja

Dobili ste poziv s nepoznatog broja i želite saznati ime osobe koja vas je zvala kako biste znali trebate li nazvati povratno ili jednostavno ignorirati poziv?

Iako je ponekad vrlo teško saznati informacije o pozivatelju, jer većina korisnika mobilnih uređaja ne pristane na prikazivanje osobnih podataka i broja mobitela u javnim telefonskim imenicima, donosimo vam nekoliko trikova uz pomoć kojih možete pokušati saznati tko stoji iza nepoznatog broja koji vas je zvao.

Internetsko pretraživanje

Vlasnika nepoznatog broja koji vas je zvao možete potražiti putem neke od internetskih tražilica, primjerice Google. Pokrenite preglednik i u tražilicu unesite broj s kojeg imate propušten poziv. Ako je navedeni broj u vlasništvu tvrtke ili je na bilo koji način javno dostupan, u većini slučaja pronaći ćete tu informaciju. Uz to, provjerite forume na kojima postoji mogućnost da je netko spominjao broj koji vas zanima.

WhatsApp i Viber

Spremite broj s kojeg imate propušten poziv u svoje kontakte. Ako osoba koja vas je zvala s nepoznatog broja koristi aplikaciju WhatsApp ili Viber broj će vam biti prikazan među kontaktima, a možete ga pronaći pomoću tražilice unutar aplikacije. Tada, također ako je vlasnik broja dopustio tu opciju, moći ćete vidjeti fotografiju i korisničko ime koje koristi na ovim messenger aplikacijama.

Služba davanja obavijesti o informacijama pretplatnika

Iako je većina informacija danas dostupna na internetu, Služba općih informacija i dalje dnevno dobiva velik broj poziva s različitim upitima. Informacije o telefonskim brojevima vrlo su čest upit, a možete ga postaviti Službi za davanje obavijesti o informacijama pretplatnika pozivom na broj 11888. Prilikom pretrage i traženja informacija agenti se služe internim aplikacijama, internetskim pretraživanjem i bazom podataka službe Općih informacija.

Online telefonski imenik

Ako je nepoznat broj s kojega ste dobili poziv upisan u telefonski imenik, podatke o vlasniku možete lako pronaći pretragom online telefonskih imenika.

Otvorite telefonski imenik, pronađite i odaberite opciju pretraži po broju i kliknite na polje pozivni broj. Odaberite odgovarajući pozivni broj, primjerice 091, a preostali dio broja upišite u polje telefon. Klikom na opciju traži izlistat će vam se rezultati pretrage.

(Izvor: KLIK.hr, https://klik.hr/, foto: ilustracija)