ŽRK “Zrinski” preokretom u režiji najmlađe D. Pajić do važnih bodova protiv Osijeka

U nastavak prvenstva dobro su ušle čakovečke rukometašice i upisale i drugu pobjedu zaredom . Nakon pobjede u srijedu protiv Murvice u Crikvenici , u subotu je u dvorani GOC-a pao Osijek nakon jako teške borbe i to u zadnjih osam minuta . Nakon početnog vodstva gošći ( 0:2 ), Zrinski preokreće na 4:2 i drži  razliku gola – dva do pred sam kraj poluvremena .Međutim Osječanke u zadnjim minutama postižu dva gola i na odmor se odlazi neriješenim rezultatom  12 : 12.

Početak drugog dijela ponovo je u znaku je gošći iz Osijeka koje zahvaljujući Dori Lacković u 40 . minuti imaju četiri gola prednosti ( 14:18 ) koja su se činila nedostižnim.

Međutim sljedećih  desetak minuta Zrinski koji praktički igra stalno sa sedam istih igračica polako se diže i približava gošćama. Svoju najbolju igru Želite li možda reći: do sada u dresu Zrinskoga pruža najmlađa u ekipi sedamnaestogodišnja Dora Pajić koja u tom periodu ugrađuje 4 gola (od današnjih 7 ) kojima u 52. minuti dolazi do poravnanja ( 22:22 ) .Treba spomenuti i vratarku Anju Žvorc koja se budi i skida nekoliko zicera što diže ekipu.

Nakon toga raspucala se i Lea Vukojević i Zrinskice dolaze u 57. minuti do nedostižna tri gola prednosti ( 25 : 22 .

Susret završava pobjedom Zrinskog 26 : 23 i  Čakovčanke sada na kontu imaju deset bodova.

Najefikasnije u domaćim redovima s po 7 golova bile su Dora Pajić i Lea Vukojević , Gavrić je upisala 4, Resman i i Car po 3 i Balić 2 gola, dok je  kod Osječanki  najučinkovitija sa 7 golova bila Dora Lacković.

(Tekst i foto: Miljenko Dovečer)