Zrinskice protiv Umaga u posljednjim trenucima do boda

Iako su u prvom dijelu naše cure imale stalno vodstvo, u drugom dijelu bolje gošće, ali su ipak u neizvjesnoj završnici čakovčanke došle do boda.

U 8. kolu 1. HRL  rukometašice Zrinskog dočekale su Umag i  došle do osmog boda. Ovo im je bila četvrta utakmica u posljednjih deset dana.

Iako su naše rukometašice slovile kao favorit u posljednjoj minuti  u dvorani Graditeljske škole protiv Umaga izborile su remi (29:29).

U prvom dijelu u nekoliko navrata naše rukometašice vodile su s tri gola razlike (4:1, 9:6, 12:9), a na odmor se odlazi s golom razlike (13:12). U drugom dijelu izjednačena igra s vodstvom s jedne i druge strane, a u 37. minuti rezultat je u egalu (21:21). Nakon toga gošće preuzimaju inicijativu i u 48. minuti imaju tri gola plusa (21:24). U 56. minuti golom Ene Car dolazi do poravnanja (26:26), nakon toga ponovno vodstvo rukometašica Umaga (28:29 ) koje je u posljednjoj minuti anulirala Lea Vukojević i susret završava podjelom bodova (29:29).

Kod naših najefikasnija je bila Vukojević s 10 golova, slijede Gavrić  6, Car 5, Pajić 4, Šestak 3 i Balić s 1 golom. Na golu je Kozjak upisala 10 obrana.

U slijedećem kolu naredni vikend Zrinski odlazi na gostovanje kod posljednje Murvice.

(tekst i foto: Miljenko Dovečer)