Zrinskice poražene u završnici od Pitomače

U 14. kolu 1. HRL za žene Zrinski je poražen u Pitomači 27:25 od istoimenog domaćina. Iako su imale desetak minuta prije kraja vodstvo od tri gola razlike rukometašice Zrinskog nisu izdržale i na kraju su izgubile.

Prve tri minute susreta nijedna se mreža nije zatresla, a prvi pogodak upisala je Katarina Šandor za Pitomaču. Prvi dio susreta obilježila je igra gol za gol, a devet minuta prije odlaska u svlačionicu Pitomača bježi na dva gola razlike (12:10). Gošće brzo smanjuju razliku, a prvo poluvrijeme završava 14:14. S početkom drugog dijela Zrinski bježi na dva gola prednosti, ali Pitomača vrlo brzo izjednačuje.

U dvije minute igračice Zrinskog dale su tri gola za 20:17, zahvaljujući Lei Vukojević i Viktoriji Šestak. U nastavku susreta gošće pomalo gube ritam, a Pitomača pravi seriju od 6 :0 i dvije minute prije kraja ima tri gola prednosti (26:23). Utakmicu je zatvorila Vukojević pogotkom koji je smanjio prednost Pitomače za 27:25. Iz redova Pitomače najraspoloženija je bila Maja Kožnjak s pet pogodaka, a iz Zrinskog Lea Vukojević s 11 golova i Ana -Maria Gavrić koja je postigla 7 pogodaka.

U idućem kolu ŽRK Zrinski je domaćin Bjelovaru.

(tekst M. Dovečer, foto Tin Tomanić, arhiva)