Zrinski u lokalnom derbiju bolji od varaždinske Koke

U nastavku prvenstva u četiri utakmice Zrinskice su zabilježile remi i tri pobjede. Zrinski je u subotu u Čakovcu u lokalnom derbiju dočekao varaždinsku Koku i u jednoj zanimljivoj utakmici upisao  nova dva boda.

Iako se očekivao veći broj gledatelja , domaći navijači bodrenjem tijekom cijele utakmice zdušno su navijali i stvarali pravu sportsku atmosferu.

Početak i kraj prvog dijela pripali su domaćim rukometašicama koje su nakon vodstva 3 : 1 u 3. minuti promašile dva zicera.

Nakon toga Koka se diže i zabija četiri gola za redom i drži stalno vodstvo  sve do 26. minute , kada se opet bude Zrinskice i na odmor odlaze golom prednosti ( 14 : 13 ).

U drugom dijelu Čakovčanke ubacuju u višu brzinu , Vukojević , Gavrić i Car neumoljivo trpaju , a na golu je nesavladiva Anja Žvorc.

Tu se prelomila utakmica , dobra obrana , kada je Zrinski u 17 minuta primio samo 4 gola. U jednom trenutku u 50. minuti bilo je čak plus sedam za Zrinski ( 24 : 17 ). Do kraja utakmice Kokice su samo uspjele smanjiti razliku tako da susret završava pobjedom Zrinskog 28 : 25.

Ovom pobjedom Zrinski je došao do trinaestog boda, na sedmom je mjestu i polako se približava vrhu ljestvice.

Najefikasnije u domaćim redovima s po 8 pogodaka bile su Car , Gavrić i Vukojević , Resman je upisala dva , a Pajić i Šestak po jedan gol.

Na vratima se istakla Žvorc s osam obrana.

U prvom kolu drugog dijela prvenstva narednog vikenda  Zrinski je domaćin Dalmatinki koja je šesta s bodom više.

(tekst i foto Miljenko Dovečer)