ŽNK Katarina Zrinski počeo pripreme s puno izmjena u ekipi

Dosta rano nogometašice čakovečkog prvoligaša ŽNK Katarina Zrinski iz Čakovca započele su s pripremama za novu sezonu. Na prozivku trenera Nevena Kreslina u dvoranu Prve Osnovne škole u Čakovcu odazvalo se dvanaest igračica. U novu sezonu klub će ući sa pola nove ekipe u udarnoj postavi. Napomenimo da je klub na jesen završio na osmom mjestu 1. HNL-za žene sa osvojenih devet bodova. Agilna Uprava na čelu sa predsjednikom Ivanom Mezgom te potpredsjednicima Dinom Posavcem i Ivom Vurušićem, operativcem kluba direktorom Željkom Bacingerom i predstavnikom Grada Čakovca Tomislavom Toplekom čini sve da klub digne na višu razinu i omogući igračicama što bolje uvjete igranja za Katarinu Zrinski.

– U proljetni dio natjecanja ulazimo u dosta izmijenjenom sastavu. Na žalost, napustilo nas je šest igračica i to: Melanija Kovačić koja odlazi u Njemačku radi zaposlenja, Morena Mikolaj i Patricija Horvat iz obiteljskih razloga (dijete na putu). Golmanica Sanja Šoltić i napadačica Andrea Šćukanec Hopinski otišle su u drugi klub, dok se Ivona Vugrinec oprostila od nogometa. Kada se tome doda neizvjestan status Barbare Perčić koja radi posla ne može prisustvovati treninzima i odigravanju svih utakmica, mogu samo konstatirati da smo njihovim odlascima puno izgubili…Međutim, svjesni tih problema, potrudili smo se i uspjeli dovesti šest igračica. Iz Zaboka je došla golmanica Valentina Smiljanec, napadačica Pericu Cicijelj dolazi iz Dubrovnika, a druga napadačica Ana Mekovec iz Križevaca do sada je igrala za ŽNK Lepoglava. Obranu će pojačati Sara Klarić iz Siska, Tamara Tkalec iz Ludbrega i Josipa Samardžija iz Nove Gradiške koja se preselila u Savsku Ves. Mislim da ćemo  dovođenjem ovih kvalitetnih igračica uspjeti nadomjestiti prije spomenutih šest igračica koje više ne igraju za naš klub, a i postaviti temelje za stabilnost kluba i uspješnije naredne sezone.- rekao je potpredsjednik kluba Ivo Vurušić.

-Prije početka pripremnog perioda  igračice su odradile individualno trčanje dionica od pet do deset kilometara, ukupno šest ponavljanja, a omogućena im je bila i sportska dvorana dva puta tjedno po dva sata. Uvid o odrađenim trčanjima igračice su mi slale elektronskih putem gdje se vidi točno odrađena ruta. Slijedećih petnaest dana kombinirati ćemo dva puta tjedno atletsku stazu sa teretanom na SRC Mladost , i dva puta na tjedan rad u dvorani u 1.OŠ Čakovec. Na vanjske terene krećemo 19.veljače gdje će se trenirati tri puta tjedno. Imamo dogovorenih nekoliko domaćih, ali i međunarodnih utakmica.- kazao je trener ekipe Neven Kreslin.

Raspored odigravanja prijateljskih utakmica je slijedeći :
10. veljače – ŽNK Đurđevac
18. veljače – ŽNK Agram Zagreb
21. veljače – 0ŽNK Beltinci
25. veljače – ŽNK Dinamo Zagreb
04. ožujka – ŽNK Maribor
11. ožujka   Hrvatski nogometni Kup za žene
18. ožujka. Početak prvenstva

(Miljenko Dovečer, foto : Ivo Vurušić)