ZNATNO OSLABLJENI RUDAR NIJE USPIO IZNENADITI MEĐIMURJE

                                    NK “RUDAR” – NK “MEĐIMURJE” Čakovec

                                                                0 : 3 ( 0 : 2 )

 

Rudar je i u drugoj domaćoj utakmici u nastavku prvenstva poražen. Današnji protivnik lider na prvenstvenoj tablici uspio je odnijeti bodove protiv znatno oslabljene ekipe Rudara. Rudar je nastupio bez šestorice igrača /Šoltić D. , Zadravec M., Vuri N. , Rajf M., Šprajc N.,Rihtarec L./ i u utakmici  bez nekog velikog  očekivanja ipak ostaje uvjerenje da je moglo završiti i povoljnije za ekipu Rudara da nije bilo nekih čimbenika protiv kojih se nije moglo.

U prvih tridesetak minuta odvijala se ravnopravna borba s tim da je prvu veću izgledniju priliku imala ekipa Rudara u 25.minuti kada D.Novak  puca slabo glavom pored gostujućih vratiju.
I tada dolazi 28.minuta utakmice kada po nama sudac utakmice Zoran Špoljarić  čini veliku pogrešku i  dosuđuje jedanaesterac za goste kojeg su na utakmici vidjeli samo on i delegat utakmice. Koliko je takva odluka iznenadila goste i gostujuće igrače pokazuje i činjenica da oni sami jedno vrijeme nisu mogli shvatiti o  čemu se radi. Šteta zbog te pogreške suca  jer ekipa Rudara u je u najmanju ruku bila ravnopravan protivnik.
Danas vrlo dobri vratar Rudara  R.Rajf  bio je vrlo blizu obrani kaznenog udarca  kojeg je izveo  Golik, ali se lopta usprkos njegovoj dobroj  reakciji izmigoljila u mrežu.

Nije Rudar stao  već pojačao napade i u 35.min. M.Šoltić imao je odličnu priliku za izjednačenje , ali  je njegov udarac završio iznad gola.

I pred sam kraj poluvremena u 42 . minuti jedna duga lopta prolazi iza obrane Rudara, a igrač gostiju  Dodlek  mirno prebacuje domaćeg vratara i dovodi Međimurje u vodstvo od 0: 2.

U drugom poluvremenu domaći trener Filipan izmjenama je pokušao svoju ekipu vratiti u utakmicu međutim gosti su kontrolom igre mirno čuvali rezultat i opasno ugrožavali gol domaćina. Samo zahvaljujući odličnom domaćem vrataru R . Rajfu rezultat  nije bio i veći .Ipak  u 57.minuti bio je nemoćan kada svoj drugi gol postiže Golik  i gostima donosi pobjedu ipak moramo reći zasluženu.

Domaći navijači se kunu da je gol postignut iz zaleđa i da pomoćni sudac nije bio u linij te nije mogao vidjeti i signalizirati zaleđe.

Zasluženo je danas Međimurje slavilo u M.Središću , ali moramo istaći da takova pomoć njima nije potrebna jer još jednom ponavljamo do trenutka do kada je dosuđen taj famozni jedanaesterac ekipa Rudara bila je barem ravnopravna sa gostima. Taj jedanaesterac po nama riješio je pitanje pobjednika  , a gostima dao mogućnost igranja dalje mirne i strpljive utakmice.

Ne želimo sad da ispadne da su to neke žalopojke , ali Rudar zaista nema sreće sa sucima i vjerujemo da je to samo zbog toga što je nova ekipa u tom rangu takmičenja , a zna se kome su suci ipak malo skloniji.

 Slijedeću utakmicu Rudar igra u Grabrovnici  protiv Croatie u ndjjelju 23.03. u 15 sati.

 

                                                       (Z. Rihtarec, foto Tin Tomanić)