ZLATNE I U DELNICAMA

U subotu 07.11.2015. godine u Delnicama je održan 11. Hrvatski festival sportske rekreacije žena , u organizaciji HSSR “Sport za sve”, Goranskog sportskog centra – Delnice u suradnji s DŠR “Parejda” i Udruge za sport , rekreaciju i turizam  “Kupa” Brod na Kupi. Na festivalu je sudjelovalo 25 ekipa iz cijele Hrvatske od Međimurja do Vukovara. Iz Međimurja je i ove gdine sudjelovalo 5 ekipa i to : USR “Sport za sve”  Mala Subotica , Mursko Središće , Šenkovec ,Udruga žena Dunjkovec i Strahoninec. Program takmičenja sastojao se u  disciplinama: nabacivanje kolutova, pikado, viseća kuglana , slobodno bacanje košarkaše lopte u koš , poligon spretnosti  s medicinkom i vođenje nogometne lopte.  Natjecanje se održalo u Domu sportova Delnice gdje se bilo i proglašenje pobjednika, podjela medalja i pehara.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Za ekipu USR “Sport za sve” Mursko Središće  nastupale su : Danica Frančić, Suzana Liklin, Marina Rajf, Nadica Trstenjak , Biserka Kozar, Darinka Krklec ,Verica Trupković , Natalija Brodar , Sanja Jambrešić Trstenjak i Anica Varga.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ove godine  imale smo i navijačku  potporu. Sa nama je na takmičenje išla i  predsjednica  Udruge Nada Palaš ,  dopredsjednica Nada Hoblaj – koja je na Festivalu bila ispred MSSR “Sport za sve” kao član Upravnog odbora te našeg šofera Peroja Žerjava . Navijali su oni i za ostale ekipe iz Međimurja ,ali  ipak u srcu im je Mursko Središće.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kao i prijašnjih godina konkurencija je bila velika , a  ove godine bilo je par mlađih ekipa  – pogotovo  ekipa domaćina   “Parejda”- koja je imala u ekipi same mlade  odbojkašice  za koje smo smatrali da  će nas nadjačati ako nigdje drugdje u brzinskim disciplinama, pa je time napetost u takmičenju bila jača. Međutim iskustvo naše ekipe dokazalo je da ni mladost u pojedinim disciplinama nije presudna. Bile smo spretnije i brže od svih ekipa a u svim smo disciplinama ostvarile jako dobre rezultate. Od 6 disciplina  u dvije – vođenje nogometne lopte i poligon spretnoti  s medicinkom  osvojile smo 1. mjesto, u disciplini pikado 2. mjesto dok smo u ostalim disciplinama bile visoko pozicionirane ali ispod trećeg mjesta.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Sveukupnim zbrajanje rezultata ostvarenih u pojedinim disciplinama  naša  ekipa osvojila je sveukupno 1. MJESTO i time deseti put postala  prvak ovog Festivala .

Koliko je jaka naša ekipa dokaz  je osvojenih 250 bodova ispred drugoplasirane ekipe koja je imala 235 bodova treće plasirana ekipa 234 bodova.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Moramo napomenuti da su i ostale udruge iz Međimurja ostvarile jako dobre rezultate. Tako je ekipa Udruge žena iz Strahoninca osvojila 3. mjesto, USR “Sport za sve” Mala Subotica 5. mjesto, Šenkovca 7. mjesto a ekipa iz Dunjkovca 8. mjesto.

Nakon podjele medalja i pehara slijedilo je zajedničko druženje svih ekipa u Domu sportova  Delnice.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Drugi dan  posjetile smo Brod na Kupi  kroz čiju nas je povijest  proveo  vrlo ljubazan i druželjubiv predsjednik  USRT “Kupa” Davorin Klobučar. Nakon posjeta  Broda na Kupi vratile smo se natrag u Delnice gdje smo razgledale Goranski sportski centar poslije čega smo se  iz zelenog srca Hrvatske , sretne  i zadovoljne ostvarenim rezultatom vratile u naše prekrasno Mursko Središće.

Tajnica Udruge: Anica Varga

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA