Zlata vrijedan bod Sokola u Kotoribi

Na posljednju utakmicu u prvom dijelu sezone, Sokoli su putovali u Kotoribu, na gostovanje kod NK “Graničara“.  Posebnost ovog gostovanje bilo je zajedničko putovanje igrača i navijača autobusom kojim je organizirala uprava kluba NK “Sokol. Graničar kao bodovno moćnija ekipa, bila je favorit u ovoj utakmici. Domaći teren bila je još jedna prednost, a Sokol sa svojim zadnjim lošijim rezultatima, te zadnjim mjestom na tablici bio je dobar plijen za tri boda.

Tako već u prvim minutama utakmice domaćin ozbiljno prijeti kada napadač s 5 metara visoko prebacuje gol i promašuje za rano vodstvo. Sokol tada iznenađuje domaćina i nakon što Tomislav Šafarić uspijeva iskontrolirati dubinsku loptu te krenuti prema vratima,  jedan na jedan s golmanom. U pokušaju da prebaci vratara lopta nesretno prelazi preko gola. U toj ranoj fazi utakmice neugodna ozljeda kapetana Sokola Marka Mikolaja koji mora napustiti igru, zamjenjuje ga Nino Rukljač  koji u zadnjih par kola pokazuje da izvrsno može odigrati, te i u ovoj utakmici opravdava trenerovo povjerenje. Do kraja poluvremena obostrano dobra igra, s podjednakim brojem dobrih prilika, no bez golova.

U drugo poluvrijeme Graničar ulazi puno ozbiljnije od Sokola i u samo 10 minuta razmontirava goste s dva velika pogotka.

Trener Sokola Dražen Škvorc  tada radi dvije izmjene koje su igri Sokola dali malo više napadačkog  tempa, bio je to pravi potez trenera Sokola, u igru su ušli Nino Horvat i Goran Lipović. Nakon tih izmjena domaćini su se izgubili, a Sokoli su izvrsnom igrom izjednačili.  Prvi gol nakon izvrsnog driblinga zabio je Tomislav Šafarić i smanjio rezultat na 2:1. Nakon toga ponovo u akciji Šafarić koji pada i glavni sudac pokazuje na prekršaj. Mišel Bistrović uzima loptu i prekrasnim centaršutom  pronalazi Jambrošić Nina, koji u nebeskom skoku izravnava rezultat na 2:2.

Mogli su Sokoli pobijediti u ovoj utakmici, imali su u samoj završnici čiste prilike za vodstvo, ali ovaj put morali su se pomiriti s bodom. Sudačka trojka odradila je dobar posao i utakmicu je pravedno privela kraju.

NK”Sokol” se zahvaljuju na gostoprimstvu u Kotoribi, za koje se pobrinula uprava NK”Graničara”, a posebne zahvale idu navijačima Sokola koji su se i u ovoj utakmici skupili u velikom broju i podržali Sokole bez obzira na rezultat kao što to čine i tijekom cijele sezone Sokola.

Sokole sada čeka domaća utakmica u Vratišincu, gdje im dolazi ekipa iz Novog Sela Rok.  Očekuje se utakmica prvog i posljednjeg na ljestvici.  NK”Graničar” gostuje u Hodošanu protiv NK”Hodošana”.

(tekst:  S. Obradović i A. Horvat  foto: V. Božić)