ŽKK Radost došla do treće pobjede

Nakon gostujućeg poraza u Trbovlju košarkašice Radosti u 13. kolu bile su domaćin slovenskoj ekipi Jelša iz mjesta Šmarje pri Jelšah. Bolje su susret otvorile gošće, bacanjem i košem Polajžer  povele 3 razlike, ali Bašek tricom utakmicu vraća na početak. Kao što se i očekivalo, utakmica je od samog početka bila agresivna, obrana na razini faula, gošće Lauri Bašek nisu dale da diše, izmjenjivale su se na njoj igrajući flaster, ali ona im još jednom uzvraća tricom u prvoj četvrtini.

Prilagodile su se i domaće igračice njihovoj igri, postavile čvršće, zagrađivale, skakale, borile. U drugoj četvrtini ponestalo je snage za tako čvrstu igru i taj period gošće dobivaju 6:15. Na poluvremenu rezultat je tek 19:25, što je samo pokazatelj koliko je teško bilo postići koš i kakva obrana se igrala.

U drugom poluvremenu okrenuta slika,košarkašice Radosti postavljaju zonski presing, prisiljavaju gošće na greške kojima gube lopte i domaćin u nekoliko navrata lagano poentira. Tu četvrtinu Radost dobiva 15:5 i vraća prednost u svoju korist (34:30). Do kraja igrala se neizvjesna utakmica, ali domaće košarkašice uspjele su  zadržati prednost i ostvariti treću pobjedu u Ženskoj extra ligi.

Kao i obično najefikasnija u domaćoj ekipi bila je Laura Bašek koja se s prosjekom od 22.2 koša po utakmici i ukupno postignutih 266 koševa nalazi na na drugom mjestu najboljih strijelaca lige iza Pie Zupan iz Ledite .

Slijedi pauza od mjesec dana, prema rasporedu iduća utakmica je na rasporedu 10.ožujka u Žiriju, a u tom periodu trebala  bi  se odigrati odgođena utakmicu s Koprom .

EXTRA LIGA

ŽKK RADOST – ŽKK JELŠA ŠMARJE 43:38

(13:10; 6:15; 15:5; 9:8)

Sastav: Bašek 19, Rodek 10, Hlebec 8, Škoda 3, Obadić 2, Mikolaj Ma 1, Mikolaj Mi, Valkaj, Polanec, Mađar

(Miljenko Dovečer, foto Tin Tomanić, arhiva)