Ženski nogomet – NŠ Međimurje Čakovec sklopila suradnju s klubom BiiK iz Kazahstana

Opet dobre vijesti iz NŠ Međimurje,ovaj puta u svezi ženskog nogometa. Nakon prijateljskih veza , kratkih pregovora i druženja , Nogometna škola Međimurje-Čakovec sklopila je sporazum o sportskoj suradnji sa Žnk Split i BiiK Kazaksthan women’s football club.

Kazaksthanski ženski nogometni klub BiiK iz Shymkenta jedan je od TOP 16 ženskih klubova u Europi (redoviti sudionik ženske lige prvaka “UEFA Women’s Champions League”) , čiji predsjednik kluba je jedan od investitora u Žnk Split. Sportski direktor i predstavnik investitora u Žnk Splitu je g. Alen Moharić dugogodišnji volonter i zaljubljenik u ženski nogomet ,inače i član komisije za ženski nogomet kod HNS.

Prvi kontakt između Nogometne škole Međimurje-Čakovec i Alena Moharića uspostavio je Damir Dominić dopredsjednik Međimurskog nogometnog saveza.

Prijateljstvo između Alena Moharića i predsjednika Nogometne skole Medjimurje-Čakovec g. Deana Panića te voditelja škole Hrvoja Goričanca , upravo je dovelo do sklapanja suradnje , u donaciji sportske opreme i ostale pomoći vezane za razvoj mladih i perspektivnih nogometašica u školi nogometa u Čakovcu.

U Nogometnoj školi Međimurje – Čakovec trenutno trenira 40 djevojčica u tri uzrasne kategorije Kadetkinje, Pionirke i Početnice. Sklapanjem spomenute suradnje uvjereni smo da će se povećati broj djevojčica u našoj nogometnoj školi, a ujedno i popularnost ženskog nogometa u Međimurju.

Nogometna škola Međimurje Čakovec i Predsjednik škole Panić odmah su ponudili suradnju u organizaciji priprema za proljetnu sezonu u Međimurju , tako da ŽNK Split dolazi u Prelog na 12- dnevne pripreme sredinom veljače , a 30 članska delegacija iz Kazaksthana planira dolazak na 15 dana priprema u ožujku ove godine.

I kako glasi slogan Nogometne škole ” Međimurske lepe puce, hej,hej,hej” vjerujemo da je to jedna dobra priča za razvoj ženskog nogometa u Međimurju.

(Miljenko Dovečer, foto : Facebook Biik Shymkent)