ZBOG TENISKIH IGRALIŠTA GRAD PUŠE I NA HLADNO

Muralist je redovito pisao i pratio temu izgradnje teniskih igrališta teniskog kluba „Mursko Središće“ koja je toliko iskomplicirala stvari u gradu da je u jednom periodu zbog toga bila onemogućena obnova zgrade Gradske uprave i bivšeg kina „Rudar“. Samo da se podsjetimo da je suvlasnik jednog dijela zgrade privatni poduzetnik Krešimir Korbelj stopirao obnovu dok mu Grad ne plati dug za obavljene zemljane radove na teniskim terenima. Grad to nije htio učiniti, jer kako su rekli radove nisu ni naručili, a teniski klub je račun poslao njima jer su oni vlasnici zemljišta.

Ovu pat poziciju riješio je novi gradonačelnik Dražen Srpak tako da će Grad platiti radove, a teniski klub neće dobivati dotacije iz gradskog proračuna tako dugo dok se Grad ne namiri za sumu koju će platiti Korbelju, odnosno njegovoj firmi.

 

 Sada je gradonačelnik Dražen Srpak primio obavijest o potrebi sanacije trećeg teniskog igrališta u Murskom Središću te usvaja zaključak da TK „Mursko Središće“ može početi sa radovima sanacije tek nakon što predsjednik kluba Dario Mikulić službeno prezentira potrebne radove i financijsku konstrukciju, i dostavi zapisnik o navodno održanoj izbornoj skupštini teniskog kluba za koju Grad nije bio obaviješten.

 

Zbog radova koji su obavljeni pred nekoliko godina, a zbog čega su nastale nejasnoće u svezi financiranja istih, mora se točno utvrditi način financiranja i opseg potrebitih radova, te se nakon toga, ako će svi uvjeti biti ispunjeni, može pristupiti radovima uz primjenu svih zakonskih normativa za iste. (rt)