Završni dio prvenstva Plavi odbojkaši započeli s pobjedom protiv Poljanca

Odbojkaši Odbojkaškog kluba Plavi počeli su završni dio prvenstva. Četiri najbolje momčadi međusobno će odigrati po jednu utakmicu. Pošto su Plavi bili prvi, u prvom kolu gostovali su kod četvrtoplasiranog Poljanca.

U prvom setu Poljanec se držao do polovice seta. Tada Plavi stavljaju u brzinu više i dolaze do prvog seta rezultatom 25:20. U drugom setu je bilo slično. Poljanec bolji do tehničkog timeouta, a nakon njega Plavi igraju puno bolje i dolaze do 2:0 rezultatom 25:17. U trećem setu Poljanec stalno vodi, a prednost se povećava. Najveća je iznosila 23:13. Plavi su tada osvojili 7 poena zaredom i došli na 23:20. Do preokreta nije došlo, Poljanec osvaja set rezultatom 25:22. U četvrtom setu Plavi nisu dopustili da se utakmica zakomplicira. Od početka tog seta su u stalnoj prednosti i tu prednost povećavaju. Set su osvojili sa 25:18 i došli do nove pobjede u sezoni. Zadnja 2 kola Plavi igraju na domaćem terenu. Idući vikend domaćin su Nedelišću.

Poljanec – Plavi 1:3 (20:25, 17:25, 25:22, 18:25)

Plavi: G., H., K., J. Novak, L., M. Hranilović, Drljić, Turk, Premužić.

U nedjelju prijepodne najmlađe odbojkašice Plavih sudjelovale su na posljednjem turniru male odbojke u Belici. Igrale su četiri utakmice i na sve četiri poražene (2:1 protiv Varaždina II, 3:0 protiv Ivanca I, Ivanca II i Ludbrega). Nakon 7 odigranih turnira Plave su prvenstvo završile na 7. mjestu.

(Jurica Novak, foto Tin Tomanić, arhiva)