Završio prvi dan turnira “Međimurec U-13 2018.”

Završio je prvi dan 20. po redu turnira za igrače mlađe od 13 godina kojeg organizira NK Međimurec iz Dunjkovca/Pretetinca i već je vidljivo kako će i ovogodišnje izdanje turnira biti izrazito kvalitetno. Prvog dana turnira odigrano je šest utakmica, a čast da otvori međunarodno natjecanje pripalo je domaćinu NK Međimurcu. Trener U-13 ekipe Međimurca Marko Vidović nakon poraza 4:1 od slovačkog DAC-a izjavio je kako je njegovim igračima bila velika čast što su otvorili turnir.

– No, uz čast došla je i trema. Trebalo je proći dosta minuta da se dečki oslobode, a u međuvremenu smo počinili nekoliko pogrešaka iz kojih je protivnik zabio lake pogotke. Kada smo se riješili pritiska počeli smo lijepo igrati i bili smo nagrađeni zgoditkom. Nažalost, ostalo je premalo vremena da preokrenemo dvoboj. Usprkos tome ponosan sam na svoje igrače – izjavio je Vidović.

Tešku bitku vodila je i Škola nogometa Međimurje – Čakovec koja je u dvoboju punom neizvjesnosti uz gromoglasno navijanje roditelja igrača protiv FK Sarajeva uspjela slaviti s 3:2. Međimurje je vodilo 2.0, a Sarajlije su se uspjele vratiti i poravnati na 2:2. Treba dodati da su igrači iz glavnog grada Bosne i Hercegovine promašili kazneni udarac. Za bolju i hrabriju igru Čakovčani su bili nagrađeni kaznenim udarcem kojeg su uspješno realizirali.

Od ostalih susreta prvog dana treba izdvojiti remi Osijeka s hrabrim Japancima FITA Selecta, bilo je 2:2. Nakon spuštanja zastora, a i mraka, na igralište u Dunjkovcu /Pretetincu predsjednik Organizacijskog odbora turnira Ivan Ganzer istaknuo je kako je izuzetno zadovoljan posjećenošću, ali i kvalitetom nogometa.

– Mi smo organizacijsku letvicu podigli na viši nivo, a to je pratila publika i očito mladi nogometaši na terenu -naglasio je Ganzer.

Turnir na kojem sudjeluje 16 ekipa iz deset zemalja se nastavlja u subotu kada će se susreti osim na igralištu Međimurca igrati i na stadionu Nedelišća. Također danas će u 15 sati na svečanosti na igralištu u Dunjkovcu/Pretetincu turnir biti i službeno otvoren.

REZULTATI 1. DANA TURNIRA:

SKUPINA A: DAC (Slovačka) – Međimurec 4:1

SKUPINA B: Legia Varšava (Poljska) – NK Varaždin 5:1

FITA Select (Japan) – NK Osijek 2:2

SKUPINA C: FK Sarajevo (BiH) – ŠN Međimurje Čakovec 2:3

SKUPINA D: FK Vardar (Makedonija) – FC Oxala (Japan) 5:1

HNK Hajduk Split – MTK Budapest (Mađarska) 4:1

(Tekst: M. Dovečer, Foto : Tomica Jakopec , Miljenko Dovečer)