Završene večernje šetnje USR “Sport za sve”

USR „SPORT ZA SVE“

MURSKO SREDIŠĆE

Prema programu rada za  2021. godini održavali  smo večernje šetnje svakog  ponedjeljka  s početkom u 18,00 sati . Zbog situacije sa virusom COVID-19 šetnje smo  započeli nešto kasnije nego prijašnjih godina. Uz pridržavanje propisanih mjera stožera odradili smo 8 šetnji u vremenu od 08.02.2021- 29.03.2021. godine.  Vremenske prilike nas nisu sprečavale da odradimo šetnje. Pješačili  smo približno 4 – 5 km u vremenu od jednog sata ovisno o trasi koju smo prolazili i o  strukturi šetača. Bilo je šetača raznih dobnih skupina. U jednoj šetnji najviše je učestvovalo 17 šetača,  a kroz ovih 8 ponedjeljaka uključilo se  30 šetača. Prolazili smo ulicama Murskog Središća, šetnicom uz Muru , terenima ŠRC „Zalešće“ …  Osim članova Udruge u šetnju su se uključili i mještani na čemu im se posebno zahvaljujemo.  Start  i cilj je uvijek bio na šetnici . Na cilju je uvijek bilo veselo jer  već tradicionalno svaki učesnik   šetnje  mora  dodirnuti stup i kazati „APAČ“, kako bi mu se priznala kilometraža koju smo taj ponedjeljak prešli.

Bilo je to nekoliko  predivnih ponedjeljaka koji su nas bar malo, uz razgovor  u toku šetnje,  vratili u vremena kad nismo morali  nositi maske, držati distancu isl.  Dan žena također smo proslavili šetnjom, a svaka šetačica dobila je jaglac od strane Udruge. Jaglac je  šetačicama uručio jedini muški šetač ove godine  Turk Ivan.

Jučer smo odradili  zadnju šetnju  u ovom razdoblju . Nadamo se da će se situacija s pandemijom COVID-19  promijeniti i biti daleko povoljnija, te će se u pješačenje uključiti više šetača kao i prijašnjih godina.

TAJNICA UDRUGE:

Anica Varga