Završena natjecateljski najuspješnija kalendarska godina NK “Rudar” uz 75. godišnjicu postojanja

NK „Rudar“ Mursko Središće spada u najstarije Udruge na području Grada Mursko Središće. Ove godine  klub slavi 75 godina svoga postojanja, a  zato vrijeme kroz klub je prodefiliralo bezbroj igrača, članova uprave, predsjednika, a još više prijatelja i navijača kluba „lapornika“ koji su cijelo vrijeme bili tu u pomaganju  da se takva jedna uspješna Udruga održi postiže  zavidne rezultate što na sportskom, a što na onom dijelu koji se manje vidi u javnosti, a to je stalno okupljanje mladih koji u klubu nalaze svoj put u jedan zdravi sportski i ljudski život s visokim moralnim vrijednostima.

Ova godina svakako je najuspješnijih godina od postojanja kluba što se tiče sportskih rezultata, a sve to pod vodstvom predsjednika kluba Damira Cilara. U subotu je ekipa Rudara održala završno okupljanje  gdje su se igračima obratili predsjednik kluba Damir Cilar, trener Dražen Škvorc i sportski direktor Smiljan Liklin, kao i kapetan ekipe Mario Rajf. Svi su oni pohvalili igrače kako njihov odnos, tako i požrtvovanje te odlične rezultate koje su postizali tijekom  tijekom cijele ove godine.

Pa krenimo redom da se podsjetimo što sve je to Rudar na sportskom  planu učinio ove tekuće kalendarske godine, te igrače koji su iznijeli taj teret:

Mario Rajf, Patrik Kovač, Niko Kodba, Karlo Zrna, Leonardo Mesarić, Benjamin Šardi, Matija Zadravec, Damir Zeljko, Marko Šoltić, Arpad Vaš, Antonio Zadravec,Evald Vinko, Kevin Nedeljko, Leo Vurušić, Dario Šoltić, Roberto Skoliber, Nino Patatfta, Filip Škvorc, Filip Radek, Lovro Mesarić te Filip Novak, Tomislav Kuhar, Dejan Slunjski, Matija Antolović,  Emanuel Pintarić, Karlo Končić, Silvio Radiković, Goran Horvatić koji su u ljetnom prijelaznom roku napustili klub.

Početak godine započeo je odličnim rezultatom na  5. Klupskom prvenstvu Međimurja u nogometu na mantinele, gdje je osvojeno prvo mjesto, uz prezentaciju odličnog nogometa, pa su pohvale stizale sa svih strana.

U natjecanju u 3. HNL Rudar  u natjecateljskoj sezoni 2019./2020. na kraju osvaja odlično 6. mjesto, što je ostvarenje zadanog cilja u ovoj godini pa možda i nešto više od toga s obzirom na budžet kojim je klub raspolagao.

Ono što pak je najviše razveselilo kako igrače i djelatnike kluba, tako i vjerne  navijače je bio plasmanu finale Međimurskog kupa, gdje je nažalost zasluženo bila bolja ekipa Poleta iz Svetog Martina, no Rudar se tim plasmanom plasirao u predkolo Hrvatskog nogometnog Kupa, gdje bio bolji od ekipe Tehnike iz Koprivnice i plasirao se među 32 ekipe u Hrvatskoj, gdje mu je ždrijeb u 1. kolu Kupa HNS-a dodijelio još jednu ekipu iz Koprivnice, prvoligaša Slaven Belupa. U tom srazu prvoligaš je pokazao svoju snagu i bio bolji, no Rudaru je svejedno ostao najveći uspjeh kluba u povijesti u tom natjecanju.

Što se pak tiče natjecanja u 3. HNL Sjever u sezoni 2020./21 i tu klub postiže odlične rezultate te je na kraju jesenskog dijela prvenstva zauzeo odlično 5. mjesto, s jednom utakmicom manje i to protiv lidera ekipe Mladosti iz Ždralova i velikim izgledima za osvajanjem jednog od šest mjesta koje vode o play-off  za prvaka u 3. HNL Sjever.

U isto vrijeme uz pomoć Grada Mursko Središće i gradonačelnika Dražena Srpaka čini se sve kako bi se dovršile započete tribine na stadionu Šuderka (spomenimo samo da je izolaciju dosad izgrađenih sportskih prostora, svlačionica, uloženo oko 100.000,00 kuna), te se nadaju u klubu kako bi iduće godine  uz malo sreće tribine na Rudaru barem mogle biti postavljene , ako ne i završene.

Zbog svega ovog iz NK „Rudar“ najljepše se zahvaljuju Gradu Mursko Središće i gradonačelniku Draženu Srpaka na pomoći klubu, svjesni da bez toga put do dobrih rezultata, a i izgradnje infrastrukture bio bi puno, puno teži.

(tekst:zr foto:Tin Tomanić, zr)