ZAVRŠEN NAJJAČI NOGOMETNI TURNIR U MEĐIMURJU – 12. NASLOV ZA ZAGREBAČKI DINAMO

Uz slogan „Nogometnom protiv droge i drugih poroka današnjice“ Nogometni klub „Međimurec“ Dunjkovec – Pretetinec organizirao je već 16. po redu tradicionalni međunarodni nogometni turnir. Tamošnji besprijekorno očuvani travnjak ugostio je najbolje mlade nogometaše regije do 12 godina iz nogometnih škola Dinama iz Zagreba, Hajduka iz Splita, Rijeke, Varaždina, Međimurja i Slaven Belupa iz Koprivnice, te goste iz slovenskog NK Maribor, austrijskog Sturm Graza, te ekipe iz Srbije, Vojvodine iz Novog Sada.

 

11. momčad koja je sudjelovala u glavnom turniru, dobivena je kvalifikacijama koje su odrađene prvog od tri dana održavanja turnira, a najboljom se među osam međimurskih ekipa pokazala ona iz Škole nogometa Polet Sv. Martin na Muri.

 

 

 

Turnir koji se održava pod pokroviteljstvom Hrvatskog nogometnog saveza, Međimurske županije, Općine Nedelišće i Međimurskog nogometnog saveza, te je licenciran od strane UEFA-e, svečano je otvoren u subotu prisustvovanjem lokalnih i regionalnih čelnika, predvođenih zamjenikom župana Međimurske županije Zoranom Vidovićem, te predstavnicima vrha Hrvatskog nogometnog saveza. Samo natjecanje tako je otvorio Zorislav Srebrić, direktor svih reprezentacija HNS-a.

 

 

 

„Na ovakvom turniru stasali su igrači kao Halilović i Kovačić, a vjerujem da će i iz ove generacije biti nogometaša koji će igrati nogomet ne samo na hrvatskoj sceni već i šire. Hrvatska je ipak nogometna nacija, a Međimurje pravi nogometni kraj“, rekao je na otvaranju zamjenik župana, ujedno član Organizacijskog odbora turnira, pozdravivši sve akcije domaćeg kluba u smislu očuvanja tradicije okupljanja mladih s ciljem bavljenja sportom i poticanja prevencije ovisnosti i poroka kod djece. 

 

 

 

„Ovo je 16. godina kako savez potvrđuje svoju osnovnu orijentaciju rada s mlađim uzrastima, a veliko mi je zadovoljstvo pozdraviti i sudionike iz susjednih zemalja i dakako njihove saveze koji su također u postupku solidarnosti te po principima organiziranosti i djelatnosti naše međunarodne organizacije UEFA u svojim zemljama organiziraju ono što je najvažnije – rad s mladima“, naglasio je Zorislav Srebrić, koji je pozdravio sve prisutne u ime predsjednika HNS-a, Davora Šukera.

 

 

 

Tokom 16 godina na turniru se predstavilo 20-ak klubova iz sedam država (Hrvatske, Austrije, Srbije, Italije, Mađarske, Slovenije te Bosne i Hercegovine), a jedini osvajači dosad su Hrvati. Tako je Hajduk u Međimurju slavio dva puta, NK Zagreb i NK Varaždin jednom, dok je uvjerljivo najbolji u dvoznamenkastom broju pomladak hrvatskog prvaka, Dinama iz Zagreba, koji je i u 2014. godini obranio naslov. Svoj 12. po redu uzeli su pobjedom u finalu nakon odigranog vječitog derbija protiv Hajduka i minimalne pobjede 1:0. Treći su bili igrači Vojvodine, a 4. ekipa Sturma. Spomenimo kako je domaća ekipa Međimurca, ujedno najmlađa na natjecanju, unatoč solidnoj igri u konačnici zauzela 11. mjesto. Međimurje je osvojilo 6., a Polet 10. poziciju.

 

 

 

Najboljim igračem proglašen je Ivica Vidović iz GNK Dinamo, najboljim strijelcem sa osam golova Marin Ljubičić član NK Hajduk, dok najboljim golmanom igrač Sturma, Luka Marić. http://www.medjimurska-zupanija.hr/