Zašto nas HRT davi nebulozama? Nogomet nije atomska fizika nego jednostavna igra!

Prije svake utakmice na Svjetskom prvenstvu u nogometu koje se igra u Rusiji, a koja počinje u večernjem terminu, počašćeni smo uvodnom emisijom na HRT-u koja traje sat vremena i u kojoj se uspije izreći toliko gluposti, nebuloza, idiotskih misli, da to može prežvakati samo onaj koji o nogometu nema pojma.

Velikoumni znanstvenici i doktori nauka, Robert Prosinečki, kojem je lice prikladno obojeno u navijačku crvenu, i pogotovo slatkorječivi Joško Jeličić, predstavljaju jednostavnu igru kao što je nogomet kao nešto u što se mogu razumjeti samo visoko obrazovani i školovani ljudi, a oni sami natječu se za Nobelovu nagradu.

Atomska fizika za njihove analize je priča za malu djecu, dijagrami i skice koje prezentiraju konkuriraju teoriji relativnosti, a mi svi se po njima nalazimo u crnoj rupi. Da li netko razumije o čemu oni to pričaju? Govore o nekoj tranziciji (Jeličić 100 puta) sustavu igre i rasporedu igrača koji postoji samo prije prvog sučevog zvižduka. I to nam prezentiraju tako kao da su popili svu pamet svijeta, no sve im se to raspadne prve sekunde utakmice, kao što im je to jučer i „spustio“  solidan voditelj emisije.

Realan je jedino Samovojska, koji je prema pameti i znanju svjetlosnim godinama udaljen od spomenutog dvojca, a Oko sokolovo je prisutan po drugim pitanjima.

Pa tko hoće neka i dalje gleda ovu emisiju iako postoji puno bolja i kvalitetnija, a zove se „Na rubu znanosti“!

(R. Tomanić)

nor