ZASLUŽENI PORAZ RUDARA OD MLADOSTI IZ PRELOGA 2:1

U Draškovcu je odigrana utakmica 13.kola 3.HNL sjever između Mladosti iz Preloga i Rudara iz M.Središća. U jednoj ne previše kvalitetnoj utakmici Mladost je zasluženo slavila  protiv  danas krajnje indisponiranog Rudara. Ukratko od danas dvije slabije  momčadi slavila je  ekipa koja je  ipak bila nešto manje slaba.

U prvom dijelu susreta odvijala se ravnopravna borba bez nekih izrazitih prilika . Pokušavao je Rudar ostvariti neku nadmoć , ali  kad ne igra svoju pas igru već pokušava osvojiti prostor dugim loptama, onda to nije ekipa koju poznajemo. Premalo je bilo točnih dodavanja kojim bi se uposlili napadači tako da su i oni  danas bili  u drugom planu .

Sve se svodilo na skok igru gdje su obrambeni igraći Mladosti bili superiorniji  i lako sprječavali svaki iole ozbiljniji napad gostiju. Kada bi i prošla koja brza kontra ona bi po pravilu završavala netočnim ubačajima pa se domaćin lako obranio u prvom poluvremenu. Nije bilo konkretnih gol pozicija ni za jednu ni za drugu ekipu te je rezultat 0:0 bio i najrealniji u prvom djelu igre.

Drugi dio započeo je domaćin agresivnije pa je Rudar pokušavao prednost ostvariti preko  brzih protunapada. U tome i uspijeva u 68.min  kada B.Vurušić nakon jedne solo akcije vara vratara domaćina i  smiješta loptu u prvi kut vratara Kranjeca. Vrlo spretno i sretno  došla je ekipa Rudara u vodstvo i pomislili smo da je to početak slavlja za gostujuću publiku koja je bez obzira na udaljenost i loše vrijeme došla bodriti “lapornike”. No kratko je trajala radost gostiju jer već u  74.min nakon jednog sumnjivo dosuđenog slobodnog udarca na oko trideset metara, kapetan  domaćih Sabol upućuje udarac prema vratima M.Rajfa ,  lopta se  od vratnice na iznenađenje sviju odbija  u mrežu. Nije to bio toliko jak koliko precizan udarac kome je još pogodovala i kiša koja je lopti dala još veću brzinu kod ulaska u mrežu.

Teško se Rudar danas nosio  sa skok igrom domaćina što se pokazalo i u 81.min  kada nakon udarca iz  kuta gostujući igrač Habuš glavom donosi vodstvo domaćinu od  2:1 za konačnu i zasluženu pobjedu.

Slabo je danas igrao Rudar u Draškovcu.  Možda je mogao i izvući povoljniji rezultat  da D.Šoltić iskoristio prigodu u  70.min  kada je sam krenuo prema golu domaćina, ali se odlučio na prerani udarac koji nije donio rezultata, a on se još i povrijedio te je nakon toga morao izaći iz igre. Imao je još kakvu takvu mogućnost i B.Vurušić ,ali bez učinka.

Rudar je doživio zasluženi poraz , no ne možemo se oteti dojmu da je  efikasnost ta koja je glavni faktor tom rezultatu. Ideja  i kreacija bile su jedan od glavnih točaka u igri u Rudaru pa se događa  da pojedini igrači koju su to bez problema odigravali na samom početku prvenstva, sada već  jedno duže vrijeme nisu na tom nivou. 

Nadajmo se da će već u Virovitici iduće subote to opet biti ona stara ekipa koju smo navikli gledati.

 

                                                                                                            (tekst i foto Z. Rihtarec)