Zasluženi bod Rudaru na teškom gostovanju kod Varteksa

U zadnjem kolu jesenskog dijela prvenstva Rudar je gostovao kod ekipe Varteksa iz Varaždina i odigrao vrlo dobru kvalitetnu utakmicu te se u Središće vratio s osvojenim bodom.

Inače utakmica se odigrala po vrlo, vrlo teškom terenu, a sama igra je bila izuzetno borbena, ali i korektna .  Sama utakmica bila je dosta izjednačena, s time da je u prvom dijelu po nama  bolja bila ekipa  Rudara koja je imala i dvije izrazite prigode(Antolović i  Šoltić), te nekoliko poluprigoda  koje nažalost nisu ostale iskorištene. Varteks je u tom periodu dva puta opasnije ugrozio vrata Rajfa preko  svog najopasnijeg igrača Šoštarića.

Na odmor se otišlo bez zgoditaka, što i ne čudi s obzirom na stanje samog trena koji je u svom srednjem dijelu  više ličio na oranicu nego na  igralište.

Drugi dio malo više inicijative ima domaćin, iako i utom dijelu Rudar je opasan i ugrožava domaći gol. U poziciji za postizanje zgoditka našao se E. Pintarić, ali bez rezultata.  U 51.minuti Varteks dolazi do vodstva od  1:0 nakon brzog protunapada i odlične akcije Šoštarića koji vara nekoliko igrača Rudara i šalje loptu u mrežu nemoćnog Rajfa.

Nakon toga domaćin ima posjed lopte, ali je Rudar opasan u brzim kontrama pa tako u 65. minuti nakon izborene lopte Zrne, Radiković pogađa stativu.

U 67. minuti dolazi do sporne situacije kada domaći igrač s leđa ruši Pintarića koji je krenuo prema domaćim vratima u izglednoj poziciji za postizanje gola, ali danas vrlo slab sudac Vinković pokazuje da prekršaja nema pa nakon toga pokazuje žuti karton Matiji Zadravcu, a isključuje fizioterapeuta Dalibora Liklina. Jako, jako diskutabilna odluka suca , koja Rudaru donosi trostruku štetu.

Ipak Rudar se do kraja utakmice nije predavao i to mu  donosi nagradu u 85. minuti kada Novak odlično ubacuje loptu pred vrata Varteksa, a domaći igrač Sušac posprema je u vlastitu mrežu.  Bilo je to apsolutno zasluženo poravnanje Rudara na 1:1, koja je i u ovoj utakmici pokazala da je prava ekipa iako je nastupila bez kažnjenog Slunjskog, ozlijeđenih  P.Pintarića i E. Vinka.

Bio je to i konačan rezultat utakmice, na kraju najrealniji i čestitke obim ekipama na prikazanoj igri na izrazito teško terenu.

Rudar je tako završio jesenski dio prvenstva na sedmom mjestu samo bod iza šestoplasirane ekipe Virovitice i  mjesta koje ga vodi u play-off, što je svakako dostižno u proljetnom dijelu prvenstva.

3. HNL Sjever, Varaždin, SKUNC Sloboda,  23.11.2019., 14. kolo

VARTEKS – RUDAR 1:1(0:0)

Suci: Ivan Vinković, Marin Čosić, Ivan Starčević, Nenad Vargović   delegat: Ivan Bračko

Strijelci: 1:0 51′ Šoštarić  1:1 85′ Sušac/AG/

Gledatelja: 350

VARTEKS: Domjan, Radić(80′ Žganec), Skoliber, Kuhar(46′ Masten),Sušac, Kosir, Malenović, Vuković(57′ Težački), Kukec, Benković, Šoštarić pričuve:Pozder, Žganec, Težački, Masten, Šenkiš, Pomper, Pakšec  trener: Želimir Orehovec

RUDAR: Rajf, Šardi, Kuhar, Radiković, Mesarić, Antolović(63′ Zrna), A. Zadravec, Šoltić, Novak, M. Zadravec(74′ Nedeljko), E. Pintarić(90′ Radek) pričuve: Končić, Radek, Zrna, Nedeljko trener: Dražen Škvorc

(tekst i foto: zr)